marți, octombrie 3, 2023
LUMEA DE AZIMAGAZIN

Texas devine cel mai mare stat american care interzice ajutorul medical pentru minorii transsexuali

Guvernatorul Texasului, Greg Abbott, a promulgat o lege care interzice acordarea de asistență medicală minorilor transsexuali, lărgind și mai mult restricțiile privind accesul la tratament pentru tinerii din Statele Unite.

Greg Abbott s-a aliniat astfel la o poziție deja adoptată de guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, de asemenea republican, care a promulgat o lege similară în luna mai.
Texas și Florida sunt al doilea și al treilea cel mai populat stat din Statele Unite.
Legea adoptată în Texas interzice profesioniștilor din domeniul sănătății să prescrie medicamente care blochează hormonii sau să efectueze intervenții chirurgicale pentru a modifica sexualitatea oricărei persoane sub 18 ani. Ea va intra în vigoare la 1 septembrie.
Legislația include o excepție pentru minorii care primesc deja medicamente de blocare a hormonilor sau terapie hormonală. În astfel de cazuri, însă, este necesară o retragere medicală pe o perioadă de timp corespunzătoare.
Democrații au denunțat încălcarea drepturilor fundamentale, iar Uniunea Americană pentru Libertăți Civile din Texas a anunțat că a inițiat o acțiune în justiție împotriva noii legi.
Guvernatorul Abbott nu-i poate împiedica pe tinerii trans să se dezvolte în Texas – și îl vom da în judecată pentru a ne asigura că o va face”, a declarat organizația pe Twitter.
Aproximativ zece state din SUA, conduse de republicani, au decis să impună restricții asupra minorilor transsexuali.
În martie, președintele democrat Joe Biden a declarat că astfel de „atacuri” asupra drepturilor transsexualilor sunt „antiamericane și trebuie să înceteze”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: