ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

EVITA ȘTIRUISRAELMAGAZINSPORT

Israel / Fotbal: Beitar Ierusalim, interzisă în competițiile europene după tulburările cauzate de fanii echipei

Evita Știru

Corespondenta Anima News, Evita Știru, transmite: Federația Israeliană de Fotbal a impus o sancțiune severă clubului Beitar Ierusalim în urma incidentelor din timpul finalei Cupei Israelului cu Maccabi Netania. Pedeapsa include interzicerea participării în competițiile europene în sezonul următor.

Meciul final, în care Beitar Ierusalim a învins Maccabi Netania cu 3-0 pe stadionul Sammy Ofer din Haifa, a fost marcat de tulburări după fluierul final.
Fanii au invadat terenul în semn de sărbătoare, aprinzând focuri și întrerupând ceremonia de înmânare a medaliilor echipei victorioase de către președintele statului, Isaac Herzog.
Unii dintre ei au furat chiar și o parte din echipamentul pentru ceremonie. Președintele Herzog a fost nevoit să fie evacuat de pe teren în condiții de securitate sporită.

Președintele israelian Isaac Herzog, în centru, pe teren, înconjurat de paznici

O ceremonie specială a fost organizată pentru echipa câștigătoare a doua zi la reședința președintelui din Ierusalim.
Beitar Ierusalim a primit, de asemenea, o amendă de 70.300 de shekeli (17.500 de euro), un handicap de trei puncte la începutul sezonului viitor și o deducere de puncte cu suspendare pentru o perioadă de un an, care va fi aplicată în cazul unui nou incident în această perioadă.
Clubul din Ierusalim a anunțat deja că va face apel împotriva acestei decizii.
Cu toate acestea, dacă sancțiunea va fi menținută, Maccabi Netania, învinsa din finală, va fi cea care va moșteni biletul european al lui Beitar Ierusalim.
Pentru o vreme, oficialii Cupei Israelului au luat în considerare chiar posibilitatea de a-i retrage titlul lui Beitar Ierusalim, ceea ce a dus la o amenințare cu o acțiune în justiție din partea clubului.
Cu toate acestea, ei au decis să lase cupa lui Beitar, menționând că „nu au putut găsi niciun motiv întemeiat pentru a-i permite să se bucure și de fructele și drepturile economice care o însoțesc”.
Înființat în 1936, Beitar este probabil cel mai popular club de fotbal din Israel, dar și cel mai controversat, din cauza rasismului și violenței afișate de unii dintre suporterii săi. (Evita Știru, Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: