EVITA ȘTIRULUMEA DE AZIMAGAZINSPORT

Evita Știru: Saga transferului fotbalistului superstar Leo Messi a luat sfârșit (VIDEO)

Evita Știru

Celebrul fotbalist argentinian, considerat cel mai bun jucător din generația sa și unul dintre cei mai buni ai tuturor timpurilor, campion mondial 2022 cu selecționa Argentinei, câștigător de 8 ori al trofeului Balonul de Aur și de 7 ori al trofeului Gheata de Aur, precum și a numeroase alte titluri și trofee, și-a anunțat transferul la liga SUA – Major League Soccer (MLS), la echipa Inter Miami patronată de nu mai puțin celebrul David Beckham – fost fotbalist britanic.

La finele contractului cu echipa PSG, în lotul căreia a evolut în ultimii 2 ani, Messi a fost „curtat” de mai multe cluburi, dar în fruntea cursei se aflau: Al Hilal din Arabia Saudită, FC Barcelona – clubul la care a debutat, care l-a lansat, la care a jucat timp de 17 ani și care a făcut din micuțul și slăbuțul Lionel, extraterestrul fotbalist de azi și Inter Miami.

Într-un amplu și incitant interviu oferit presei spaniole, Messi explică alegera sa precum și refuzul celorlalte 2 ofertante.
Al Hilal din Arabia Saudită a bătut moneda pe aspectul financiar. Saudiții au vrut să-l ademenească cu un salariu de 400 milioane de Euro pe sezon și în ultima clipă i-au propus 1.5 miliarde de dolari pentru 3 sezoane, sumă care i-ar fi triplat averea estimată la 620 milioane de dolari.
În interviul din 7 iunie a.c., Messi a specificat că nici un moment nu l-a interesat problema banilor, de aceea nu a plecat în Arabia Saudită.
În schimb, ar fi dorit mult să revină la FC Barcelona, echipa sa de suflet.
Clubul catalan, care are în continuare mari probleme financiare, nu a avut posibilitatea de a-i confirma faptul că îl poate semna, din punct de vedere legal, în această vară. „Cu siguranță există oameni la Barcelona care nu vor să mă întorc, așa cum au existat și în 2021 oameni care nu vroiau să rămân” s-a exprimat „puricele”, cum este poreclit fotbalistul argentinian.
Messi -36 de ani în 24 iunie – a ales Inter Miami pentru că: „Sunt într-un moment în care vreau să ies puțin din lumina reflectoarelor, să mă gândesc mai mult la familia mea. Îmi doresc liniște !”a declarat în interviu.

La echipa americană va juca atacant și mijlocaș și va primi un salariu relativ modest, dar americanii s-au arătat dispuși să-i cedeze un procent din suma oferită anual de sponsorii principali ai campionatului, Apple și Addidas.
Acest lucru i-ar aduce, combinat cu salariul, un venit anual de 500 milioane de Euro.
Nu-i chiar rău, deci să nu ne mâhnim prea mult!! (Evira Știru, Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: