ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

EVITA ȘTIRUISRAELLUMEA ARABĂMAGAZINORIENTUL MIJLOCIUSPORT

Fotbal: Israelianul Omer Atzili, cu origini românești, s-a transferat oficial la echipa Al-Ain din Emiratele Arabe Unite

Evita Știru

Corespondenta Anima News, Evita Știru, transmite: Clubul de fotbal Al-Ain din Emiratele Arabe Unite a anunțat oficial vineri transferul fotbalistului israelian Omer Atzili, pe un contract pe trei ani.

Omer Atzili (28 ani), s-a născut în Israel (la Holon), la fel ca și părinții lui, dar tatăl mamei s-a născut la București. Dat fiind originile bunicului matern, Omer și părinții lui au și pașaport românesc.
Omer Atzili are 1,77 m înălțime și este un stângaci foarte tehnic care evoluează la fel de bine și în spatele atacanților, dar și ca extremă.
Adus la Haifa în urmă cu un doi ani, în ianuarie 2021, de la Hapoel, a ajutat-o pe Maccabi să cucerească primul titlu după un deceniu de așteptare.

Relații cu minore. Concediat!

Deși la ora actuală este în plină glorie, cariera lui are și un episod întunecat. În 2020, a fost dat afară de la Maccabi Tel Aviv chiar de patronul Mitchell Goldhar.
Cauza: a fost acuzat că a întreținut relații sexuale cu minore. S-a apărat atunci susținând că nu a știut vârsta fetelor. Poliția a închis dosarul și nu s-a ajuns la proces. Dar el a trebuit să părăsească Tel Aviv-ul, fiind concediat.
După o jumătate de an a revenit în forță, luându-și revanșa cu o altă echipă Maccabi, cea din Haifa.
Până acum, salariul său anual a fost de 400 de mii de euro.
Al-Ain și Maccabi Haifa, unde Atzili a jucat până acum, au convenit asupra unei sume de transfer de aproximativ 2 milioane de euro, valoarea clauzei de eliberare a jucătorului.
Salariul lui Omer Atzili la clubul din Emirate este estimat la 1,8 milioane de euro pe sezon, fără a se lua în calcul bonusurile de victorie.
Presa din Emiratele Arabe Unite a relatat că Al-Ain nu este singurul club din țară care și-a manifestat interesul de a-l semna pe fotbalistul israelian. Cluburile din Al-Jazeera și Al-Wahda au intrat, de asemenea, în negocieri cu jucătorul și cu Maccabi Haifa, fără a egala oferta mai mare a lui Al-Ain, care a terminat pe locul al doilea în campionatul intern.
Omer Atzili îl înlocuiește pe căpitanul ucrainean Andriy Yarmolenko, care urmează să părăsească clubul după ce a marcat 12 goluri și a oferit șase pase de gol.
Al-Ain crede că Atzili poate face mult mai mult decât atât și va contribui mult la câștigarea unui nou titlu intern anul viitor.
Vedeta israeliană ar putea juca alături de iranianul Mohammad Mohebi, care va semna și el cu Al-Ain.
Clubul este antrenat de olandezul Alfred Schreuder, care a fost în discuții și cu Maccabi Tel Aviv. (Evita Știru, Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: