ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZINORIENTUL MIJLOCIU

Incident neobișnuit: Confruntări între civili, soldați libanezi și armata israeliană la frontiera israeliano-libaneză (VIDEO)

Postul de televiziune libanez Al-Mayadeen a relatat astăzi, vineri, un incident neobișnuit între Țahal și armata libaneză, în timpul căruia un soldat libanez a primit ordin să fure un RPG (lansator de rachete) dintr-un tanc și un jeep al armatei israeliene.

Potrivit Țahal, incidentul a început atunci când libanezii au interferat în mod deliberat cu activitatea armatei de partea israeliană – și au fost expulzați prin dispersie.
Potrivit canalului, un rezident libanez a fost lovit de o grenadă în zona Kfar Shuba, în fața Muntelui Dov, după ce rezidenții au reușit să îndepărteze o parte din gardul de sârmă ghimpată amplasat de Țahal în urmă cu câteva zile.
Ca răspuns, armata libaneză a luat poziție de așteptare cu armele scoase în fața armatei israeliene.
Potrivit locuitorilor, Țahal operează pe teritoriul lor, dar această afirmație este inexactă – deoarece armata israeliană operează în enclavă și nu pe teritoriul libanez, în coordonare cu UNIFIL.
Conform Țahal, un număr de libanezi au trecut linia albastră (frontiera internațională) la Muntele Dov și au încercat să interfereze cu lucrările de geniu de rutină ale armatei israeliene.
Țahal consideră că aceasta este o „nouă încercare de provocare deliberată” din partea libanezilor. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: