ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

EVITA ȘTIRULUMEA DE AZIMAGAZINSPORT

Echipa de fotbal Manchester City este noua campioană a Europei

Corespondenta Anima News, Evita Știru, transmite: Manchester City a câștigat competiția Liga Campionilor ediția 2022-2023, după victoria 1-0 în finala cu Inter Milano din 10 iunie, de pe stationul Atatürk din Istanbul.

Britanicii și-au adjudecat primul trofeu Liga Campionilor din istoria clubului. Meciul a fost un regal fotbalistic, iar marele erou al „cetățenilor” este fără îndoială Rodri care a marcat golul victoriei în minutul 68.

Învingătorii au sărbătorit pe teren iar lacrimele de bucurie au apărut chiar și în ochii golgeterului echipei Erling Haaland și ai antrenorului Pep Guardiola care a câștigat trofeul Liga Campionilor la 12 ani după prima dată, cu FC Barcelona.

Manchester City, patronată de șeicii din Emiratele Arabe Unite este considerată echipa care a generat cele mai mari venituri din fotbalul mondial, iar în sezonul 2022-2023 a consemnat un alt record; a reușit „tripla” după ce a câștigat titlul în Premier League și Cupa Angliei.
Presa internațională a elogiat echipa britanică: „Regii cetățeni”-L’Équipe, „City-ul lui Guardiola atinge cerul” -Marca ș.a. (Evita Știru, Anima News)

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: