LUMEA DE AZIMAGAZIN

Adio Silvio Berlusconi !

Silvio Berlusconi, magnatul presei care a condus Italia timp de nouă ani, a murit la vârsta de 86 de ani de leucemie, a informat presa italiană.

Supranumit „nemuritorul” pentru longevitatea sa în politică, senatorul și omul de afaceri, care a marcat profund peisajul politic al țării sale, a fost din nou internat vineri la spitalul San Raffaele din Milano unde a stat de mai multe ori.
Pe 5 aprilie, miliardarul fusese deja internat de șase săptămâni în acest prestigios stabiliment pentru a trata o stare de slăbiciune legată de o infecție pulmonară, dar medicii săi dezvăluiseră că suferea de leucemie cronică.
El se adresase pentru prima dată susținătorilor săi la începutul lunii mai, într-un mesaj video, din camera sa de spital, așezat în spatele unui birou, cu bannerul partidului și steagul Italiei în spate.
Călătoria acestei fantome eterne, a cărei moarte politică a fost anunțată greșit de multe ori, se contopește cu istoria Italiei din ultimii treizeci de ani. Prim-ministru de trei ori între 1994 și 2011, a fost senator și președinte al partidului său de dreapta, Forza Italia, partener minor în guvernul de coaliție al premierului de extremă dreapta Giorgia Meloni. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: