ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZINORIENTUL MIJLOCIU

Teheran: Președintele iranian atacă Israelul în timpul unei întâlniri cu un ministru saudit

Președintele iranian Ebrahim Raissi a exprimat critici dure la adresa Israelului în timpul întâlnirii sale cu ministrul saudit de Externe, prințul Faisal bin Farhan, sâmbătă, la Teheran.

În martie, Arabia Saudită și Iranul au anunțat un acord, mediat de China, pentru restabilirea relațiilor diplomatice după o absență oficială de șapte ani.
„Doar dușmanii islamului, conduși de regimul sionist (Israel), sunt supărați de progresul cooperării bilaterale și regionale dintre Iran și Arabia Saudită”, i-a spus Raissi prințului Faisal, potrivit agenției iraniene de știri IRNA. Președintele iranian s-a opus, de asemenea, eforturilor de normalizare a relațiilor dintre Israel și Arabia Saudită, afirmând: „Regimul sionist nu este doar inamicul palestinienilor, ci și o amenințare pentru toți musulmanii. Normalizarea relațiilor cu Israelul nu numai că nu favorizează deloc securitatea, dar contravine și opiniei comunității musulmane”.
Ministerul de Externe saudit a declarat că discuțiile dintre prințul Faisal și președintele Raisi s-au axat pe revizuirea relațiilor bilaterale și pe explorarea oportunităților de consolidare și extindere a cooperării în diverse domenii.
Cei doi lideri au făcut, de asemenea, un schimb de opinii cu privire la evoluțiile regionale și internaționale recente, subliniind eforturile în curs de desfășurare în aceste domenii, a adăugat ministerul saudit.
Anterior, sâmbătă, ministrul saudit de Externe s-a întâlnit cu omologul său iranian, Hossein Amir-Abdollahian. Cei doi bărbați au purtat discuții bilaterale la Ministerul iranian al Afacerilor Externe, urmate de o conferință de presă comună.
Prințul Faisal a descris discuțiile ca fiind „constructive” și a declarat că discuțiile „au subliniat necesitatea de a nu interveni în afacerile interne”.
El a adăugat că Riadul speră că restabilirea relațiilor cu Teheranul va avea un impact pozitiv atât la nivel regional, cât și internațional. (Anima

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: