ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZIN

Israel / Cisiordania: 3 palestinieni uciși în confruntări violente la Jenin / Un elicopter israelian a efectuat lovituri aeriene, primele după două decenii (VIDEO)

Trei palestinieni au fost uciși în urma unor confruntări puternice izbucnite luni dimineața între bărbați înarmați și trupele israeliene în orașul Jenin.

Un elicopter de luptă israelian a efectuat atacuri rare, primele în Cisiordania în aproximativ două decenii, pentru ca soldații răniți să fie evacuați din zona de luptă după ce un vehicul a fost lovit de un dispozitiv exploziv, au declarat armata și oficialii locali.

Într-un scurt comunicat comun, Forțele de Apărare ale Israelului și Poliția de Frontieră au declarat că forțele au intrat în orașul din nordul Cisiordaniei la primele ore ale dimineții pentru a reține doi palestinieni căutați.
„În timpul activității, a avut loc un schimb masiv de focuri de armă între forțe și bărbați înarmați din zonă. Un număr mare de dispozitive explozive au fost aruncate asupra forțelor israeliene care au răspuns cu focuri reale”, se arată în comunicat, adăugând că mai mulți suspecți au fost loviți.


Ministerul Sănătății din cadrul Autorității Palestiniene a anunțat că trei persoane au fost ucise și cel puțin 37 au fost rănite pe fondul confruntărilor cu trupele israeliene din oraș.
Ministerul i-a identificat pe cei uciși ca fiind Khaled Asasa, în vârstă de 21 de ani, Qassam Abu Sariya, în vârstă de 29 de ani, și Ahmed Saqr, în vârstă de 15 ani, și a precizat că cel puțin alte șase persoane au fost grav rănite în schimbul de focuri, inclusiv o tânără.
O aripă locală a grupării teroriste palestiniene Jihadul Islamic a afirmat că membrii săi au detonat dispozitive explozive în apropierea unor vehicule ale forțelor de apărare israeliene, după care le-au vizat cu focuri de armă.
Forțele de apărare israeliene au precizat că „în timp ce forțele de securitate ieșeau din oraș, un vehicul militar a fost lovit de un dispozitiv exploziv, care a avariat vehiculul”.
Imagini difuzate de mass-media palestiniene au arătat cum bomba de pe marginea drumului a fost detonată lângă vehiculele armatei israeliene, care au fost acoperite de fum.


Un alt clip a arătat cum vehiculele militare israeliene au fost ținta unor focuri de armă.
Explozii și focuri de armă au putut fi auzite în tot orașul, convorm unor alte videoclipuri partajate online.

Mai mulți soldați au fost răniți în explozia de pe marginea drumului și în focurile de armă, dar armata nu a oferit imediat detalii.
Un elicopter Apache a lansat apoi rachete asupra unei zone în care au fost identificați bărbați înarmați, a precizat armata israeliană, pentru a permite evacuarea militarilor răniți, din zonă către spitale din Israel.


Videoclipuri publicate de presa palestiniană au arătat elicopterul lansând rachete asupra unei ținte și desfășurând rachete de semnalizare deasupra orașului, aparent din cauza temerilor că palestinienii din Jenin ar putea avea rachete antiaeriene lansate de la umăr.
Imaginile au arătat o zonă din apropierea unei clădiri care a fost lovită de mai multe ori de rachetele elicopterului, în ceea ce a marcat primul atac aerian în Cisiordania în aproximativ două decenii.

La începutul anilor 2000, în timpul celei de-a doua Intifada, armata israeliană a folosit mai frecvent elicopterele de atac în Cisiordania, dar numai în circumstanțe speciale și nu ca o chestiune de rutină.
Armata israeliană a declarat că trupele continuau să opereze în Jenin puțin după ora 11.00 și că în zonă au izbucnit schimburi de focuri.
Tensiunile dintre Israel și palestinieni au fost ridicate în ultimul an, armata efectuând aproape în fiecare noapte raiduri în Cisiordania, pe fondul unei serii de atacuri teroriste palestiniene mortale. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: