ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZIN

Israel: Atentat terorist – Patru israelieni uciși și alți patru răniți într-un atac cu împușcătură la o benzinărie din apropierea localității Ali / Doi teroriști lichidați (VIDEO)

Patru persoane au fost ucise astăzi (marți) într-un atac cu împușcături la o benzinărie din apropierea localității Ali din zona Binyamin.

Alți patru răniți au fost evacuați pentru îngrijiri medicale. Unul dintre răniți este în stare gravă, doi în stare moderată și unul ușor.
Trei dintre răniți au ajuns la Spitalul Beilinson pentru tratament medical și încă unul la Spitalul Shaare Zedek din Ierusalim. Răniții au vârste cuprinse între 18 – 38 ani.
Un terorist a fost neutralizat la fața locului de un civil, iar altul a fost lichidat în zona Tubas de forțele Țahal, la aproximativ două ore după incident, la sfârșitul unei urmăriri.


Teroriștii au ajuns la benzinăria Baali cu vehiculul lor, unul dintre ei a intrat în restaurantul „Humus Eliyahu” din complex și a început să tragă în persoanele care se aflau în incintă. Când a părăsit restaurantul, a continuat să tragă și în afara acestuia, și atunci a fost lichidat.


Teroristul, Mohand Shahada, 25 ani, din satul Orif, regiunea Șhem (Cisiordania) era student și era membru al organizației teroriste Hamas.


Moral Moiaz (27 ani), cetățeanului israelian care l-a lichidat pe terorist a fost rănit de acesta și a fost evacuat la spital în stare moderată.


El a declarat ziariștilor: „Am auzit împușcături din direcția benzinăriei. Traficul s-a oprit. Am coborât din mașină și când m-am întors la mașină l-am văzut pe terorist chiar în fața mea. Când s-a oprit traficul, am fugit la mașină și l-am văzut pe terorist chiar în fața mea. Am tras la el şi el a reacționat, reușind să mă lovească cu două gloanțe”.

 

Un alt terorist fugit din zonă spre Shem, cu ajutorul unuia dintre vehiculele motorizate care se aflau la benzinărie.
După o lungă urmărire, Shin Bet și forțele de apărare israeliene l-au localizat și lichidat pe teroristul care fugise de la locul atacului.
În timpul operațiunilor de informații și operaționale a fost localizat vehiculul Toyota cu care a fugit de la fața locului și în interiorul acestuia se afla o armă care se pare că a fost folosită de acesta în atac.


Ministrul israelian de Finanțe, Smotrich și ministrul Securității Naționale Itamar Ben Gvir s-au deplasat la locul atentatului. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: