ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZIN

Israel / După 17 ani, prima lichidare cu țintă precisă: Dronă israeliană ucide 3 palestinieni înarmați în mașina lor în nordul Cisiordaniei

O dronă israeliană a lovit miercuri seară o mașină în care se aflau trei palestinieni înarmați, care tocmai deschiseseră focul la un punct de control în nordul Cisiordaniei, au anunțat armata și agenția de securitate Shin Bet.

Lovitura, despre care Țahal (armata israeliană) a declarat că i-a ucis pe toți trei, a marcat prima lichidare cu țintă precisă în Cisiordania din 2006, potrivit Forțelor de Apărare Israeliene, și a venit după ce elicoptere de atac au fost folosite într-un raid militar în orașul Jenin din nordul Cisiordaniei la începutul acestei săptămâni, de asemenea pentru prima dată în aproximativ două decenii.
Forțele de apărare israeliene și Shin Bet au declarat într-un comunicat comun că atacatorii au deschis focul la punctul de control Jalameh, la nord de Jenin. În urma atacului cu focuri de armă asupra punctului de control, o dronă a efectuat o lovitură asupra vehiculului lor.


Celula teroristă a fost, de asemenea, responsabilă pentru o serie de atacuri cu focuri de armă recente în zonă, au adăugat Țahal și Shin Bet, inclusiv spre orașe din nordul Israelului, peste bariera de securitate din Cisiordania.
Purtătorul de cuvânt al Țahal, contraamiralul Daniel Hagari, a declarat reporterilor că trei palestinieni au fost uciși în atacul efectuat de o dronă Elbit Hermes 450, operată de Corpul de Artilerie.
Hagari nu a catalogat incidentul drept o lichidare cu țintă precisă, dar a spus că a fost vorba despre „eliminarea unei amenințări”.
„Am identificat un vehicul care trăgea la punctul de control și am eliminat amenințarea”, a spus el.
Palestinienii înarmați care au fost lichidași sunt: Suhaib al-Ghoul, în vârstă de 27 de ani, Muhammad Awais, în vârstă de 28 de ani, și Ashraf a-Saadi, în vârstă de 17 ani.


O aripă locală a Jihadului Islamic Palestinian din Jenin a declarat că al-Ghoul era comandant în aripa locală – cunoscută sub numele de Batalionul Jenin – iar a-Saadi era un luptător.
Awais a fost identificat ca fiind membru al Brigăzilor Martirilor Al-Aqsa, o coaliție de grupuri armate afiliate la partidul Fatah, aflat la putere în cadrul Autorității Palestiniene.
Cadavrele lor au fost preluate de forțele de securitate israeliene, iar în mașina lor au fost găsite și trei puști de asalt.
Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a salutat atacul cu drona.
„Laude forțele de securitate care, cu puțin timp în urmă, au efectuat o lichidare țintită a unei echipe de teroriști care trăgea spre teritoriul israelian și care anterior efectuase mai multe atacuri prin împușcare”, a declarat Gallant pe Twitter.
„Vom adopta o abordare ofensivă și proactivă pentru a combate terorismul, vom folosi toate mijloacele pe care le avem la dispoziție și vom cere cel mai mare preț de la fiecare terorist sau emisar terorist”, a adăugat el.
Gallant a trebuit să autorizeze personal atacul cu dronă, întrucât reprezintă o escaladare marcantă a eforturilor Israelului de a combate terorismul în regiune.
În ultimul an, atacatorii palestinieni au vizat în mod repetat trupele care efectuau raiduri de arestări, posturi militare, așezări israeliene și civili pe drumuri, în special în nordul Cisiordaniei.
Shin Bet a înregistrat 147 de atacuri teroriste „semnificative” în Israel și Cisiordania în acest an, inclusiv 120 de atacuri cu arme de foc, a declarat un purtător de cuvânt pentru The Times of Israel la începutul zilei de miercuri.
Shin Bet a declarat că forțele de securitate au dejucat 375 de atacuri semnificative până acum în acest an, inclusiv aproximativ 300 de împușcături planificate.
„Atacuri semnificative” este un termen care cuprinde împușcături, atentate cu bombă, atacuri cu mașini și răpiri.
În 2022, oficialii israelieni din domeniul securității au înregistrat aproape 300 de atacuri prin împușcare, marea majoritate în Cisiordania, și au declarat că armata și Shin Bet au dejucat aproximativ 500 de atacuri semnificative planificate.
Tensiunile dintre Israel și palestinieni au fost ridicate în ultimul an și jumătate, armata efectuând aproape în fiecare noapte raiduri în Cisiordania, pe fondul unei serii de atacuri teroriste palestiniene mortale.
De la începutul anului, atacurile palestiniene din Israel și Cisiordania au ucis 24 de persoane, printre care Nachman Mordoff, în vârstă de 17 ani, Elisha Anteman, în vârstă de 17 ani, Harel Masood, în vârstă de 21 de ani, și Ofer Fayerman, în vârstă de 64 de ani, împușcat marți de bărbați înarmați afiliați Hamas în apropierea așezării Eli. (Anima News)

One thought on “Israel / După 17 ani, prima lichidare cu țintă precisă: Dronă israeliană ucide 3 palestinieni înarmați în mașina lor în nordul Cisiordaniei

  • Ce rost au titlurile „s-ar putea să-ți placă” de acum doi ani?În plus a-și recomanda abandonarea traducerii automate ,sunt sigur că în redacție sunt suficiente persoane care pot asigura o traducere fidelă a textului original.Succes!

    Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: