ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMAGAZIN

Procesul lui Netanyahu: Instanța confirmă cererea de renunțare la acuzațiile de corupție

Judecătorii Tribunalului Districtual din Ierusalim au publicat un „scurt rezumat” al conversației lor privind acuzația de corupție în cazul 4000, în care este implicat premierul Benjamin Netanyahu.

Judecătorii au recomandat ca acuzația să fie retrasă din cauza „dificultăților în stabilirea acestei infracțiuni”.
De asemenea, ei au decis să adauge zile de audieri anul viitor, ca răspuns la presiunile pentru accelerarea procesului judiciar.
În cazul „4000”, premierul este suspectat de corupție, fraudă și abuz de încredere: în special, este acuzat că a încercat să obțină o acoperire favorabilă pe site-ul de știri online Walla.
În schimb, se presupune că ar fi facilitat favoruri guvernamentale care ar fi putut aduce milioane de dolari pentru Shaul Alovitch, șeful principalului grup de telecomunicații Bezeq și al site-ului Walla.
Rezumatul arată că părțile au fost de acord că au existat dificultăți în dovedirea infracțiunilor de dare de mită în primul capăt de acuzare din proces.
Ca urmare, s-a sugerat că „statul ar trebui să ia în considerare retragerea acestor acuzații”.
Ca răspuns la solicitarea judecătorilor, statul a declarat că va transmite dovezile autorităților relevante, subliniind că, în acest stadiu, a fost prezentată instanței doar o imagine parțială și că apărarea va prezenta alte probe la o dată ulterioară. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: