03/10/2023
ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZINORIENTUL MIJLOCIU

Teheran: Mossad a arestat, în Iran, un terorist căutat

Au fost dezvăluite noi detalii despre atacul iranian eșuat din insula Cipru. Israelul a reușit să pună mâna în Iran pe Yousef Shahbazi Abbasalilo (foto), bărbatul care plănuia să ucidă un om de afaceri israelian, iar serviciile Mossad au reușit să îl interogheze.

„O ilustrare a superiorității serviciilor de informații israeliene, fie că este vorba de Mossad sau de Shabak”, a declarat Jacques Neriah, fost ofițer al serviciilor de informații militare.
În timpul șederii sale în Cipru, teroristul luase contact cu ghizi iranieni, pakistanezi și locali care l-au ajutat, printre altele, să obțină arme și mijloace de comunicare și să ajungă în regiunea în care locuia ținta sa israeliană.
Conform lui, a plănuit „să-l urmărească pe omul de afaceri care era ținta sa atunci când a ieșit din casă și să-l elimine într-un loc izolat în timpul nopții”.
La ordinele operatorului său iranian, „a ajuns de mai multe ori în fața casei bărbatului, a fotografiat-o și a adunat informații despre măsurile de securitate din jurul clădirii”.
Atunci când organizațiile locale de securitate i-au dat de urmă, Yousef Shahbazi Abbasalilo „a ascuns arma înfășurată într-o pânză într-o gaură din Limassol”, înainte de a fugi în Iran. Instigatorul direct al asasinatului a fost un înalt funcționar bine-cunoscut din cadrul Gardienilor Revoluției (divizia 800), Hassan Shoushtari Zadeh, care a fost responsabil pentru atacurile din străinătate. (Anima News)

Hassan Shoushtari Zadeh

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: