03/10/2023
ISRAELMAGAZINORIENTUL MIJLOCIU

Hezbollah refuză să evacueze avanposturile de pe partea israeliană a frontierei

Șeful grupului „Loialitate față de Rezistență” – aripa politică a Hezbollah – Mohammed Raad, a declarat sâmbătă că cele două corturi amplasate de organizația teroristă pe partea israeliană a frontierei nu vor fi îndepărtate.

Hezbollah a înființat aproximativ treizeci de poziții similare de-a lungul frontierei cu Israelul, pe partea libaneză a „Liniei albastre”. Avanpostul militar ilegal al grupării teroriste libaneze Hezbollah, descoperit în apropiere de Muntele Dov, a fost instalat în interiorul teritoriului israelian, la 30 de metri de graniță, iar generatoarele au fost plasate acolo pentru a permite teroriștilor Hezbollah să rămână în zonă.
Prezentându-se inițial ca o organizație de apărare a mediului, agenții grupului au fost văzuți ocupând aceste poziții, înarmați și în uniformă, în cursul anului trecut și mai ales în ultimele luni.
Zona este supravegheată în permanență de armata israeliană, care acționează în mod regulat pentru a preveni tentativele de pătrundere pe teritoriul suveran al Israelului.
La nivel internațional, presiunea crește din toate părțile pentru a îndepărta corturile.
Israelul poartă discuții cu mai multe țări, inclusiv Franța și Statele Unite, pentru a determina Libanul să retragă avanpostul Hezbollah care a fost instalat pe Muntele Dov, sau Fermele Shebaa, așa cum este cunoscut în Liban, în urmă cu mai bine de două luni.
În același timp, armata israeliană a contactat armata libaneză prin intermediul UNIFIL (Forța Interimară a Națiunilor Unite în Liban) pentru a-i cere să retragă avanpostul.
Deocamdată, Israelul privilegiază căile diplomatice pentru a soluționa acest diferend, care constituie „o încălcare flagrantă a unei rezoluții a Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite care interzice prezența Hezbollah în sudul Libanului după încheierea celui de-al doilea război din Liban”.
„Israelul vorbește mult despre cele două corturi de la graniță de o lună încoace și consideră că acestea au fost amplasate într-un punct avansat al Liniei Albastre, conform interpretării lor. Israelul cere ca aceste două corturi să fie îndepărtate, iar Israelul preferă ca rezistența să le îndepărteze, pentru că, dacă inamicul israelian dorește acest lucru, va izbucni un război, iar Israelul nu dorește acest lucru”, a declarat public Mohammed Raad. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: