03/10/2023
ISRAELMAGAZIN

Israel: O scrisoare cu amenințări împotriva primului ministru a fost plasată pe mormântul fratelui său, Yoni Netanyahu / Shin Bet a lansat o anchetă

O scrisoare de amenințare împotriva prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu a fost plasată pe mormântul fratelui său Yoni Netanyahu de pe Muntele Herzl din Ierusalim.

De remarcat că incidentul are loc la doar o săptămână după comemorarea oficială care a avut loc la fața locului în memoria lui Yoni Netanyahu.


În respectiva scrisoare se menționează: „Ce se întâmplă, Yoni eroul? Ce faci acolo sus? Oh, am uitat, probabil că stai pe loc și nu mai sunt prea multe căi de mers înainte. Mi s-a cerut să-l informez pe fratele tău, Fifi Netanyahu (cum spune scrisoarea), că are niște drepturi sau multe drepturi, dar s-au epuizat Și de aici, de pe Muntele Herzl, locul acesta sfânt, ceasul bate înapoi, până pe 28 septembrie, când fratele tău, fiul lui *** (cum spune scrisoarea), crede că va împlini vârsta de 74 de ani. Pentru a fi clar, aceasta este o amenințare de gradul întâi”.
Reacționând, Benny Gantz, unul dintre liderii opoziției israeliene, a postat pe contul său Twiter: „Scrisoarea de amenințare pusă pe mormântul regretatului Yoni Netanyahu este un act extrem de grav și merită toată condamnarea. Este interzis să se recurgă la violență, este interzisă amenințarea cu violența și, dincolo de gravitatea incidentului – este o rușine morală să profanăm mormântul cuiva care a căzut în luptă în timp ce acționa pentru securitatea Israelului. Sper și aștept ca poliția și Shin Bet să pună mâna pe cel care a scris mesajul și să-l aducă în fața justiției”.
Conform unui înalt oficial Shin Bet: „Serviciul General de Securitate nu intenționează să ignore o amenințare deliberată împotriva unui prim-ministru, care a fost plasat pe mormântul unui erou israelian și va trata incidentul cu toate instrumentele pe care le are la dispoziție”.
Poliția a precizat că „ofițerii anchetatori efectuează diverse acțiuni în vederea depistarii autorului scrisorii, și pentru finalizarea cercetării faptei”.
Tami Shelah, președintele organizației pentru văduve și orfani din armata israeliană și văduva locotenentului colonel Udi Shelah a reacționat: „Ziua în care prim-ministrul primește o scrisoare de amenințări înfiorătoare, folosindu-se cinic de pierderea pe care a suferit-o, este o zi neagră pentru întreaga societate israeliană. Profanarea mormântului eroului Israelului pentru a transmite un mesaj amenințător fratelui său, indiferent de funcția pe care o deține, nu poate trece nepedepsită”,
Shin Bet a confirmat că verifică conținutul scrisorii. Nu au fost furnizate detalii suplimentare despre cine a plasat scrisoarea. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: