ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZIN

Israel: Un atac cu mașină berbec a rănit șapte persoane la Tel Aviv, teroristul a fost lichidat (VIDEO – Imagini care vă pot afecta emoțional)

Cel puțin șapte persoane au fost rănite astăzi într-un atac cu o mașină berbec pe strada Pinchas Rosen din Tel Aviv.

Potrivit martorilor oculari, teroristul a călcat peste două grupuri de persoane aflate pe trotuar, înainte ca civili înarmați și un polițist să intervină și să-l lichideze pe terorist.
După ce a pus oamenii la pământ, teroristul a coborât din vehicul și ar fi reușit să înjunghie una dintre victime în gât. Un civil prezent la fața locului l-a împușcat pe terorist.

Imaginile împărtășite pe rețelele de socializare îl arată pe atacator mort la fața locului.
Agenția de securitate internă Shin Bet l-a identificat pe terorist ca fiind Abed al-Wahab Khalila, în vârstă de 20 de ani, din orașul as-Samu din sudul Cisiordaniei, în apropiere de Hebron.


Conform Shin Bet, Abed al-Wahab Khalila nu a comis anterior nicio infracțiune de securitate.
Paramedicii MDA au ajuns la fața locului și au tratat răniții.

O femeie în vârstă de 46 de ani se află în stare gravă de la incident. Alte două persoane sunt în stare moderată și alte două sunt în stare ușoară.
Purtătorul de cuvânt al Hamas, Hazem Qassem, a salutat atacul, afirmând că „atacul eroic al Tel Aviv-ului este primul răspuns la crimele ocupației împotriva poporului nostru din Jenin”.
„Ocupația va plăti prețul pentru crimele sale împotriva orașului Jenin. Îi lăudăm pe eroii poporului nostru și pe luptătorii din Jenin”, a adăugat Hasem Qassem.
Comandantul districtului Tel Aviv al poliției israeliene a declarat că teroristul era un rezident din Cisiordania și că a acționat singur, potrivit unei evaluări inițiale a poliției israeliene. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: