ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZINORIENTUL MIJLOCIU

Turcia a arestat șapte agenți Mossad suspectați de spionaj

Organizația Națională de Informații de la Ankara (MIT) a anunțat că serviciile de contrainformații turcești au arestat recent șapte presupuși agenți Mossad, suspectați de spionaj.

Potrivit presei locale turce, toți cei șapte agenți au mărturisit că lucrează pentru agenția de spionaj israeliană.
Presupușii agenți Mossad ar fi spionat „cetățeni care nu sunt turci”.
Spionii, care aveau pașapoarte din diferite țări din Orientul Mijlociu, ar fi fost membri ai unei echipe de 56 de persoane, care, la rândul ei, făcea parte dintr-o rețea mai mare formată din nouă celule.
Organizația Națională de Informații de la Ankara a susținut că spionii israelieni au adunat informații biografice prin metode de rutare online, urmărirea vehiculelor și piratarea rețelelor securizate.
De asemenea, agenții israelieni au urmărit fizic diverse ținte și au filmat întâlniri.
Potrivit autorităților turce, această operațiune a fost „supravegheată de un israelian de origine arabă, Suleiman Agbariya”.
Rețeaua a inclus cetățeni din mai multe țări din Orientul Mijlociu și a folosit site-uri false în mai multe limbi, în special în arabă, pentru a obține locații și adrese IP.
Serviciile secrete turcești au dezvăluit, de asemenea, că Mossad a trimis agenți arabi din Istanbul în Liban și Siria, pentru a colecta informații și a marca ținte care ar putea fi lovite de drone armate. De asemenea, agenții au fost trimiși în cartierul Dahieh din sudul Beirutului, un bastion al Hezbollah, și au identificat coordonatele precise ale unei clădiri care găzduiește membri de rang înalt ai grupării teroriste susținute de Iran.
Unul dintre liderii rețelei, care și-a asumat identitatea unui cetățean iordanian care locuiește în Suedia, l-a instruit pe unul dintre agenți să fotografieze o clădire de importanță strategică din Damasc.
Serviciile secrete turcești au mai afirmat că Mossad a folosit zeci de spioni, unii cetățeni turci care au primit pregătire la Tel Aviv, într-o operațiune secretă care a început în Serbia, s-a mutat în Dubai și s-a încheiat la Bangkok, toate destinații în care cetățenii turci pot intra fără viză specială.
Un agent Mossad – care anterior evadase în Israel – i-a învățat pe agenți tehnici de spionaj de bază și cum să raporteze activitatea lor.
Agenții Mossad din Siria au identificat biroul președintelui consiliului de administrație al unei companii de investiții siriene și au complotat pentru a-i fura telefonul, computerul și documentele.
Aceiași bărbați au fost implicați și în supravegherea unor cetățeni egipteni din Istanbul, inclusiv un medic și un jurnalist care fugise din țara sa.
MIT a declarat că Mossad avea „birouri” în Malaezia, Indonezia și Suedia, toate sub instrucțiunile Tel Avivului. Serviciile secrete israeliene, a declarat MIT, au testat loialitatea agenților lor, însărcinându-i cu supravegherea unor ținte false în moschei, biserici și locuri turistice populare din Istanbul. Abia după ce alianța lor cu cauza era confirmată, aceștia erau supuși unui regim de pregătire în cinci etape și, ulterior, li se atribuiau misiuni adevărate, adesea în țări străine.
Dezvăluirea de luni nu a fost prima dată când Turcia s-a lăudat cu arestări multiple ale unor presupuși agenți care lucrau pentru Mossad. În luna mai a anului trecut, a fost dezvăluită o presupusă rețea de 15 agenți, iar șase dintre membrii acesteia au fost arestați. MIT a dezvăluit, de asemenea, o rețea de spionaj rusă și a zădărnicit un complot iranian care viza israelieni pe teritoriul turc. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: