03/10/2023
ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZIN

Israel / Cisiordania: Victima atentatului de la Kedumim – Un soldat israelian în vârstă de 22 de ani

Un soldat israelian a fost ucis joi după-amiază în apropierea așezării Kedumim din Cisiordania, în timp ce controla un vehicul suspect pe ruta 55.

Palestinianul din mașină a tras în direcția sa, rănindu-l grav.
Victima, identificată ca fiind sergentul-major Shilo Yossef Amir (foto), în vârstă de 22 de ani, a murit rapid din cauza rănilor suferite în timpul transferului la spital.

Aceasta este cea de-a 25-a victimă a terorismului palestinian de la începutul anului.
Teroristul a fost lichidat în timp ce încerca să fugă pe jos.
Hamas a revendicat atacul, afirmând că atacatorul este Ahmed Yassen Ghaidan, în vârstă de 19 ani.


Gruparea teroristă a afirmat că atacul a fost un răspuns „la crimele ocupației” comise în Jenin.
Atacul a avut loc la o zi după ce trupele israeliene s-au retras din tabăra de refugiați palestinieni, unde de două zile se desfășura o vastă operațiune de dezmembrare a infrastructurii teroriste.
În urma tragicului incident, mai mulți oficiali locali din Iehuda și Shomron (Cisiordania) au cerut guvernului să lanseze o operațiune mai amplă în regiune, în timp ce alții au cerut revenirea punctelor de control ale armatei în zonă.
La rândul său, ministrul israelian de Externe a cerut comunității internaționale să condamne Autoritatea Palestiniană pentru acest atac, subliniind incitarea continuă a conducerii de la Ramallah la violență, în special prin plățile către teroriști și familiile acestora. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: