03/10/2023
LUMEA ARABĂLUMEA DE AZIMAGAZINORIENTUL MIJLOCIU

Emiratele Arabe Unite oferă 15 milioane de dolari pentru reconstrucția orașului palestinian Jenin (Cisiordania)

Ministrul emirat de externe Abdullah bin Zayed a anunțat alocarea a 15 milioane de dolari pentru a sprijini operațiunile desfășurate de Agenția Națiunilor Unite pentru Ajutorare și Lucrări pentru Refugiații Palestinei (UNRWA), în scopul de a oferi asistență urgentă familiilor palestiniene, în special pentru reabilitarea pierderilor din orașul Jenin și tabăra sa de refugiați.

În timpul convorbirii telefonice cu comisarul general al UNRWA, Philippe Lazzarini, ministrul emirat de Externe a discutat despre mijloacele de cooperare și sprijin pentru agenție la diferite niveluri, subliniind angajamentul Emiratelor Arabe Unite de a sprijini UNRWA și de a o ajuta să depășească problemele cu care se confruntă.
Comisarul UNRWA a lăudat serviciile oferite de agenție refugiaților palestinieni, solicitând eforturi internaționale concertate pentru încetarea focului și reluarea procesului de pace în Orientul Mijlociu.
La rândul său, Philippe Lazzarini a apreciat sprijinul continuu oferit de Emiratele Arabe Unite agenției, cel mai recent dintre acestea fiind anunțul la începutul acestui an privind alocarea a 20 de milioane de dolari. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: