ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZIN

Israelul a confiscat bunurile a cinci membri Hamas din Europa

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a semnat ordine administrative care autorizează confiscarea fondurilor pe care Hamas le-a plătit în secret către cinci dintre înalții săi oficiali care operează în Europa, în valoare de peste un milion de dolari, a relatat publicația Israel Hayom (Israel Astăzi).

Măsura face parte dintr-o campanie economică în curs de desfășurare a instituțiilor de securitate israeliene, în colaborare cu Shin Bet și cu Biroul național israelian pentru combaterea finanțării terorismului (NBCTF), pentru a zădărnici infrastructura organizațională și financiară a Hamas în Uniunea Europeană.
Mandatele de confiscare au fost determinate de informații potrivit cărora acești înalți funcționari acționau ca parte a unei filiale străine a organizației Hamas, condusă de Khaled Mashal.
Acești membri operează sub acoperire civilă pentru a strânge fonduri și a obține sprijin public din străinătate.
Potrivit unor informații, sute de mii de dolari au fost transferați către acești militanți pentru a promova activitățile Hamas în Uniunea Europeană. Unul dintre membri Hamas vizați de aceste confiscări este Majed Khalil Musa Elzir, un rezident german cunoscut de mai mulți ani ca înalt responsabil al Hamas.
Elzir a activat în cadrul unei serii de entități care au fost identificate ca făcând parte din Hamas și declarate în Israel drept organizații teroriste, cum ar fi „Centrul palestinian de întoarcere” (PRC), care are sediul în Regatul Unit și operează în alte țări europene, precum și sub numele de „Conferința populară a palestinienilor din Europa” (PCPA).
Amin Eazi Abu Rashid, rezident în Olanda, și-a văzut, de asemenea, proprietățile confiscate.
Abu Rashid a fost arestat în 2010 după ce a participat la flotila Marmara.
El conduce Fundația Assara, care a fost declarată organizație teroristă în Israel, și a deținut, de asemenea, o funcție în cadrul Centrului pentru reîntoarcerea palestinienilor (PRC). Cea de-a treia persoană este Adel Saad al-Din Hassan Darman, un membru al Hamas cu sediul în Austria, al cărui nume a fost, de asemenea, inclus în declarația secțiunii europene a Hamas ca organizație teroristă în 2013. Darman este șeful „Fondului austriac pentru Palestina” (PHV), care a fost declarat organizație teroristă în Israel din cauza apartenenței sale la sistemul de strângere de fonduri al Hamas în Europa.
Ceilalți teroriști ale căror bunuri au fost confiscate sunt Muhammad Mahmoud Ahmed Awad, din Italia, și Amer Ali Amer Awade, rezident în Germania. Ambii au desfășurat activități similare pentru Hamas în țările în care locuiesc. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: