ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZIN

Autoritatea Palestiniană contra Hamas: Forțele de securitate palestiniene în Jenin

Președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, (foto) a ordonat ca forțele sale de securitate să înceapă să se desfășoare duminică în Jenin.

În timpul unei discuții interne la Ramallah, el i-a avertizat pe șeful serviciilor de informații palestiniene, generalul Majed Faraj, și pe oamenii săi, că, dacă forțele de securitate nu acționează rapid, Hamas ar putea prelua controlul în Jenin în același mod în care a făcut-o în Gaza în 2007. Reamintim că armata israeliană a desfășurat în ultimele zile o operațiune antiteroristă de amploare în Jenin.
Surse de rang înalt din Ramallah au declarat că Mahmoud Abbas i-a mustrat aspru pe oficialii din domeniul securității pentru că au pierdut controlul asupra taberei de refugiați și a orașului Jenin.
El a evidențiat eșecul lor de a proteja doi dintre liderii Fatah: Mahmoud al-Aalul și Azam al-Ahmed, care au fost expulzați din cortegiul funerar al teroriștilor uciși în timpul operațiunilor israeliene în Jenin.
S-a convenit că trebuie să se producă o schimbare fundamentală a situației de securitate în zona Jenin, deoarece aceasta este o condiție necesară pentru a primi fondurile promise de Emiratele Arabe Unite (15 milioane de dolari) și Algeria (30 de milioane de dolari) pentru a ajuta la reconstrucția orașului Jenin.
Dificultatea majoră în punerea în aplicare a noii politici palestiniene se referă la scindarea internă a mișcării Fatah din Jenin.
Mahmoud Abbas a ordonat să se găsească o cale pentru ca forțele sale de securitate să intre în oraș fără conflicte.
În plus, în ultimele zile, comitetele regionale ale Fatah au avut întâlniri cu ofițerii de securitate ai AP, cerându-le să acționeze imediat pentru a zdrobi infrastructura pe care Hamas o construiește în Cisiordania.
Membrii acestor comitete au declarat că Hamas pregătește terenul pentru a prelua controlul asupra întregii Cisiordania și incită populația să intre în conflict cu ofițerii de securitate. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: