EVITA ȘTIRUISRAELMAGAZINSPORT

Fotbal: Mișcarea antiisraeliană BDS cere celor două cluburi sud-africane să își anuleze meciurile cu Maccabi Tel Aviv

Evita Știru

Corespondenta Anima News, Evita Știru, transmite: Mișcarea antiisraeliană BDS (Boicot, dezinvestire și sancțiuni) a cerut cluburilor sud-africane Orlando Pirates și AFC Bournemouthd să anuleze meciurile amicale cu Maccabi Tel Aviv, programate pentru 13 și 16 iulie în Spania.

Galben-verzii ar trebui să se confrunte cu Orlando și Bournemouthd în timpul stagiului lor de pregătire, dar mișcarea pro-palestiniană încearcă să descurajeze cele două echipe sud-africane să nu participe.
„În calitate de sud-africani, fani ai fotbalului și activiști solidari împotriva apartheidului israelian, facem apel la Orlando Pirates să nu participe la meciul amical cu Maccabi Tel Aviv programat pentru 13 iulie în Spania. Nu există nimic amical într-un meci împotriva unei echipe care reprezintă statul de apartheid al Israelului”, a declarat BDS.
Organizația anti-israeliană a emis deja o declarație în același sens atunci când Robbie Kean a fost numit antrenor al lui Maccabi Tel Aviv: „Îi cerem să nu antreneze în statul apartheidului”, a spus BDS la acea vreme.
Această mișcare, care solicită un boicot internațional al Israelului, a contribuit deja la otrăvirea relațiilor dintre Israel și Africa de Sud în ultimii ani.
Anul trecut, ministrul sud-african al afacerilor externe, Lindiwe Sisulu, a declarat că „Israelul ar trebui să fie definit ca un stat de apartheid”, în timp ce Parlamentul sud-african a adoptat în martie anul trecut o decizie prin care a redus nivelul relațiilor diplomatice cu statul evreu. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: