ISRAELMAGAZIN

Etiopia: Răpitorii cetățeanului israelian cer o răscumpărare de sute de mii de șekeli

Ministerul israelian de Externe a anunțat că face tot posibilul pentru a elibera un cetățean al statului evreu răpit în Etiopia în urmă cu câteva zile.

Israelianul răpit, în vârstă de 70 de ani, a călătorit în Etiopia pentru tratament medical. A fost răpit în orașul Gondar, la aproximativ 400 km de capitala Addis Abeba.
„Frații și surorile mele, vă rog să mă ajutați, am fost răpit”, poate fi auzit spunând bărbatul într-o înregistrare trimisă familiei sale. „Luați-mi în serios cuvintele. Uite cum m-au forțat. Vă rog să mă ajutați”, a adăugat el în înregistrare.
Bărbatul a spus că este ținut în mijlocul unei jungle, într-o situație sanitară dificilă.
„Trebuia să mă întorc duminică, dar în prezent sunt închis aici”, a spus el. „Nu le doresc coșmarul în care mă aflu nici măcar celor mai mari dușmani ai mei. Dumnezeu să ne aducă împreună. Ajutați-mă”, a insistat el.
De asemenea, s-au stabilit contacte cu răpitorii pentru eliberarea israelianului.
O primă răscumpărare de câteva milioane de shekeli fusese inițial cerută de răpitori, care în cele din urmă și-au redus cererile. Ei cer acum câteva sute de mii de șekeli în schimbul eliberării israelianului.
Departamentul pentru israelienii aflați în dificultate în străinătate a declarat că este în contact cu membrii familiei sale din Israel și că lucrează cu Interpol.
Consulul israelian în Etiopia este în contact permanent cu autoritățile țării pentru a lucra pentru eliberarea sa. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: