ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZIN

Israel: Copil palestinian „decapitat”, salvat la Spitalul Hadassah din Ierusalim

Un copil palestinian care a suferit o„decapitare internă” după ce a fost lovit de o mașină, a fost salvat în mod miraculos de chirurgii de la Spitalul Hadassah din Ierusalim.

O operație extrem de rară, cu o rată de supraviețuire în general foarte scăzută. Suleiman Hassan, în vârstă de 12 ani, este de atunci un miracol.
Băiatul palestinian, din Cisiordania, mergea cu bicicleta lângă casa lui când a fost lovit de o mașină. Copilul a fost evacuat rapid cu elicopterul și tratat în unitatea de traumatologie a Spitalului Hadassah. Medicii au descoperit că două dintre vertebrele cervicale i-au fost rupte și „capul i s-a desprins de coloana vertebrală”.
Operația a constat așadar în atașarea capului de gât, de unde și termenul de „decapitare internă”.
Operația, care a implicat mai mulți chirurgi, anestezisti și personal de îngrijire, a fost în cele din urmă un mare succes, deoarece șansele de supraviețuire ale lui Suleiman nu au depășit inițial 50%.
Acum s-a întors acasă cu o atelă cervicală, dar rămâne sub supraveghere atentă.
„Va multumesc toata viata pentru ca l-ati salvat pe unicul meu fiu drag. Să vă binecuvintez pe toți. Datorită vouă a revenit la viață, chiar si atunci cand șansele erau mici și pericolul era clar”, a declarat tatăl lui Suleiman, referindu-se la echipa medicală.
„Ceea ce l-a salvat a fost profesionalismul, tehnologia și luarea rapidă a deciziilor de către echipa de traumatologie și ortopedie. Tot ce pot spune este un mare mulțumesc”, a subliniat el.
Copilul nu are deficiențe neurologice sau disfuncții senzoriale sau motorii și merge neasistat.
Potrivit medicilor, el nu mai are probleme. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: