ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA DE AZIMAGAZIN

Un israelian răpit în timpul unei excursii în Etiopia

Un cetățean israelian, în vârstă de 70 de ani, conform radiodifuzorul public israelian KAN, a fost răpit în timpul unei călătorii în Etiopia, în regiunea Gondar.

El a trimis un mesaj vocal familiei sale în care spunea: „Ajutați-mă. Mă aflu în mijlocul junglei. Plouă torențial. Vă rog să mă ajutați. Probabil că voi rămâne aici. Ajutați-mă, ajutați-mi copiii. Nu le dați această problemă dușmanilor. Ajutați-mă.”
Ministerul israelian al Afacerilor Externe a declarat că este la curent cu acest caz.
Departamentul pentru israelieni din străinătate este în contact cu membrii familiei sale din Israel și colaborează cu Interpolul în această privință. Conform MAE israelian, consulul israelian din Etiopia este în contact cu autoritățile locale de securitate pentru a obține eliberarea rapidă și în siguranță a cetățeanului israelian.
Potrivit KAN, bărbatul a fost probabil jefuit, iar incidentul este probabil de natură penală și nu politică. Nu este clar ce făcea acesta în Gondar, capitala regiunii Amhara. Majoritatea evreilor etiopieni care au emigrat în Israel în ultimele trei decenii proveneau din Gondar. Este posibil ca victima să fi fost în vizită la rude, chiar dacă foarte puțini evrei mai locuiesc acolo.
Răpirea israelianului în Etiopia are loc la doar o săptămână după ce biroul premierului Benjamin Netanyahu a dat publicității un comunicat în care a dezvăluit că cercetătoarea israeliano-rusă de la Princeton, Elizabeth Tsurkov, a fost răpită la sfârșitul lunii martie în Irak. De la acea declarație, autoritățile israeliene nu au oferit alte detalii, nici despre locul exact în care se află aceasta și nici despre contactele efectuate pentru eliberarea ei. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: