EVITA ȘTIRUISRAELMAGAZINSPORT

Campionatele Europene U23: Aur la 200 m pentru israelianul Blessing Afrifah

Corespondenta Anima News, Evita Știru, transmite: Sprinterul israelian Blessing Afrifah a cucerit medalia de aur în proba de 200 de metri la Campionatele Europene Under-23 din Finlanda, la un an după ce a devenit campion mondial Under-20 în aceeași probă.

Această primă medalie de aur pentru Israel la aceste campionate face, de asemenea, din tânărul campion de 19 ani, unul dintre cei mai serioși candidați israelieni la o medalie olimpică la Jocurile de la Paris din 2024.
Blessing Afrifah a stabilit un timp de 20,67 secunde în ultima probă, în fața olandezului Raphael Bojo.
Acesta este încă departe de recordul său personal de 19,96 secunde, pe care l-a stabilit anul trecut, când a câștigat Campionatul Mondial U20 din Cali. Luna viitoare, israelianul va participa la Campionatele Mondiale de seniori de la Budapesta.
„Blessing a început sezonul cu o accidentare care i-a îngreunat pregătirea sezonieră. Dar a umplut golurile încetul cu încetul, concentrându-se pe obiectivele sale ca un atlet profesionist. Aceasta este o medalie foarte importantă pentru viitor. Peste o lună, îl vom vedea înfruntându-i pe cei mai buni sprinteri din lume pe cea mai mare scenă din lume – Campionatele Mondiale de la Budapesta. Asociația israeliană de Atletism va continua să îl ajute pe Blessing să progreseze și să își dezvolte cariera, astfel încât să devină unul dintre cei mai buni sprinteri din lume”, a declarat Gal Levy, CEO al Asociației de Atletism din Israel, după victorie. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: