ISRAELMAGAZIN

Israel: Netanyahu a părăsit centrul medical Sheba

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a părăsit astăzi, duminică, centrul medical Sheba, după ce a fost supus unor teste concludente în cursul dimineții.

Netanyahu a fost spitalizat noaptea trecută din cauza unei aparente deshidratări.
Într-un comunicat, Amit Segev, directorul departamentului de cardiologie al spitalului, a declarat: „Diagnosticul nostru, în urma tuturor testelor efectuate, inclusiv a celor de laborator, este că motivul spitalizării este deshidratarea. Inima sa este complet normală, fără anomalii, și va putea pleca acasă în următoarele ore”.
„Echipa medicală a decis să efectueze o serie de examinări complete și de rutină, inclusiv un test electric al inimii, toate acestea dovedindu-se a fi complet normale”, a adăugat el.
Ședința săptămânală a cabinetului, programată inițial pentru duminică dimineața, a fost amânată pentru luni. Netanyahu fusese văzut cu o zi înainte în timpul unei vizite la lacul Tiberias, unde a menționat că a suferit de deshidratare din cauza caniculei, după ce a mers acolo fără pălărie și fără apă. O declarație comună a biroului său și a Centrului medical Sheba a arătat că acesta s-a simțit amețit după ce a petrecut mai multe ore la soare.
Anterior, Netanyahu a spus că se simte „foarte bine” într-o declarație video de la centrul medical, unde a fost supus unor „teste de rutină suplimentare” după ce a fost internat de urgență. Spitalul a ajuns la concluzia că era deshidratat, întrucât testele inițiale nu au arătat nimic anormal.
Premierul, în vârstă de 73 de ani, a fost dus la spital de la reședința sa din Cezareea, unde își petrecea weekendul. El era pe deplin conștient și era capabil să meargă fără ajutor. Soția sa Sara și fiul său Avner l-au însoțit la spital. Mai târziu în acea seară, fiul său Avner a fost văzut părăsind spitalul, părând a fi bine dispus.
Spre deosebire de mandatele sale anterioare, Netanyahu nu a numit un ministru interimar care să îl înlocuiască în caz de urgență.
Președintele Isaac Herzog, liderul opoziției Yair Lapid și alte personalități politice i-au urat însănătoșire grabnică.
În octombrie, Netanyahu a fost internat la centrul medical Shaare Zedek din Ierusalim după ce s-a simțit rău în timpul slujbei de Yom Kippur. El a fost externat în dimineața următoare, după ce a fost supus unor teste și a petrecut noaptea sub observație. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: