03/10/2023
ISRAELMAGAZIN

Israel: Un adolescent s-a înecat într-o piscină din centrul țării

Un adolescent a murit duminică, la o zi după ce s-a înecat într-o piscină din moshavul Burgeta din centrul Israelului.

Or Scorcero (foto), în vârstă de 15 ani, rezident al comunității Bat Hefer din apropiere, a fost scos din piscină după ce s-a înecat sâmbătă.
Paramedicii care au sosit la fața locului au încercat să-l resusciteze pe Scorcero înainte de a-l transporta de urgență la spitalul Meir din Kfar Saba, a precizat serviciul de salvare Magen David Adom (MDA) într-un comunicat.
Spitalul a precizat că s-au depus toate eforturile pentru a-l salva pe adolescent, dar că astăzi, duminică, medicii au fost nevoiți să-l declare mort.
Centrul Național de Transplant a declarat că părinții lui Scorcero, Yuval și Dana, au fost de acord să doneze organele fiului lor.
„Lumina din ochii lui Or va trece cu dragoste și va fi dată celor [încă în viață] care au nevoie de ea”, au spus părinții într-o declarație.
Consiliul Local Bat Hefer a emis o declarație în care și-a exprimat condoleanțele față de familia Scorceros.
„Familia Scorcero a fost implicată și a fost un membru influent al comunității încă de la înființarea acesteia, iar noi toți împărtășim durerea lor”, se arată în declarație.
De asemenea, Consiliul Regional Emek Hefer a declarat că este „întristat și afectat” de deces.
Potrivit datelor asociației Beterem pentru siguranța copiilor, 9 copii s-au înecat de la începutul anului 2023. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: