ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA DE AZIMAGAZIN

Președintele israelian Isaac Herzog la Casa Albă pe 18 iulie

Președintele SUA, Joe Biden, îl va primi pe omologul său israelian Isaac Herzog pe 18 iulie. Într-un comunicat de presă difuzat de Casa Albă, se precizează că cei doi lideri vor discuta despre integrarea regională a Israelului și despre legăturile militare ale Rusiei cu Iranul.

În timpul călătoriei sale, al cărei scop este de a sărbători cea de-a 75-a aniversare a statului Israel, Isaac Herzog urmează să se adreseze și Congresului SUA.
În vederea pregătirii acestei vizite, Benjamin Netanyahu s-a întâlnit cu Isaac Herzog.
Premierul i-a cerut președintelui să transmită administrației Biden mai multe mesaje din partea guvernului israelian cu privire la Iran.
Isaac Herzog a fost rugat să transmită faptul că Israelul nu va accepta întoarcerea Statelor Unite „la un acord nuclear periculos cu Iranul” și că va acționa „prin toate mijloacele” pentru a împiedica Teheranul să obțină arme nucleare.
Al treilea punct este că Ierusalimul își rezervă dreptul de a acționa față de Republica Islamică „fără a avertiza în prealabil Statele Unite”.
Joe Biden nu l-a invitat încă pe Benjamin Netanyahu la Washington de la preluarea mandatului de către guvernul israelian.
Această poziție este menită să mențină presiunea americană asupra Israelului cu privire la reforma judiciară și, potrivit unor analiști, exprimă o schimbare de paradigmă în relațiile bilaterale. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: