ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMAGAZIN

Israel: Mai multe detalii despre mica nouă drona sinucigașă a armatei

Armata israeliană (Țahal) a folosit, pentru prima dată, drone minuscule sinucigașe în Jenin pentru a neutraliza unii dintre teroriști și pentru a distruge centrele de comandă.

Pentru prima dată, Țahal a trimis drona sinucigașă de ultimă generație SPIKE FireFly în capacitate operațională în timpul ofensivei de combatere a terorismului la scară largă din orașul iudeean Samaria și tabăra de refugiați Jenin.
Unitățile de elită Duvdevan și Maglan au desfășurat șase dintre aceste muniții rătăcitoare, fabricate de gigantul de apărare Rafael Advanced Defense Systems Ltd., care transportă o cantitate mică de explozibili, pentru a viza ținte teroriste din jurul taberei de refugiați Jenin, inclusiv centre de comandă care adăposteau zeci de încărcături explozive.
Dronele mini-kamikaze au distrus cu succes ținte de la distanță, minimizând riscul pentru trupe.
Țahal consideră că primul botez al focului al sistemului de arme este un succes remarcabil și examinează utilizarea lui viitoare pentru lichidarea țintită a teroriștilor.
Potrivit producătorului, arma, cunoscută în Țahal sub denumirea de MAOZ, „a fost proiectată pentru soldații tereștrii care luptă în arena urbană, unde conștientizarea situației este limitată, inamicul este la acoperire și precizia este esențială”.
Dronele FireFly plutesc în tăcere pe alei sau în interiorul clădirilor. Pot opera autonom și pot detona cu precizie și letalitate pe țintă, fără a pune în pericol soldații.
Dușmanilor Israelului le place să spună că Israelul testează arme pe teren împotriva palestinienilor. Dar când arma este concepută pentru a minimiza daunele colaterale și, de asemenea, pentru a minimiza pericolul pentru trupe, ce este exact în neregulă cu asta? Dacă alternativa este un bombardament aerian masiv, nu este mai bine?
Orice armata ar face propriile teste extensive ale oricărei arme noi și nu ar cumpăra-o doar pentru că Israelul a mai folosit-o înainte (și într-adevăr, armata SUA a testat Firefly anul trecut, iar armata britanică este, de asemenea, interesată).
Contractorii israelieni de apărare construiesc arme cu scopul principal de a minimiza daunele aduse proprietății civile, fiind în același timp letale pentru teroriști.
Oricui îi pasă de drepturile omului ar trebui să aplaude astfel de arme.
Dar criticilor Israelului nu le pasă de drepturile omului. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: