ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZINORIENTUL MIJLOCIU

Fost consilier israelian pentru securitate națională: „Israelul se confruntă cu un război de uzură cu Hezbollah”

Fostul consilier israelian pentru securitate națională Meir Ben-Shabbat (foto) a declarat că Israelul se confruntă în prezent cu un „Hezbollah care încearcă să schimbe regulile jocului”: „Hezbollah împinge limitele atât de departe cât crede că îi permite realitatea, iar Israelul trebuie să i le reamintească în mod constant”, a spus el.

Meir Ben-Shabbat, în vârstă de 57 de ani, care a condus Consiliul Național de Securitate din 2017 până în 2021, a declarat că, pe lângă activitatea armatei israeliene împotriva Hezbollah, se desfășoară eforturi intense la nivel politic și economic. „Lucrurile se fac cu mare atenție, dar există întotdeauna riscul ca anumite chestiuni să scape de sub control, inclusiv din mâinile celor care le-au creat”, a continuat el.
Cu toate acestea, Ben-Shabbat a exclus posibilitatea ca Israelul și Hezbollah să se îndrepte spre o confruntare militară: „Ceea ce vedem la suprafață nu rezumă situația, există multe alte eforturi secrete care funcționează destul de bine, în opinia mea”, a subliniat el. „Dacă Hezbollah încearcă să controleze frontierele, există modalități de a o readuce pe calea cea bună”, a continuat fostul consilier de securitate.
Avertismentul dat în timpul celui de-al doilea război din Liban, în 2006, și-a dovedit valoarea și continuă să o facă”, a spus el. El a comparat ceea ce se întâmplă între Israel și Hezbollah cu „un război de uzură, iar Israelul trebuie să rămână pregătit, din cauza posibilității ca acest război de uzură să alunece într-o confruntare armată”. „În general, Israelul nu este pregătit să lupte, dar nici nu va evita să o facă dacă va fi necesar”, a conchis Meir Ben-Shabbat. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: