ISRAELMAGAZIN

Israel/Reformă judiciară: Peste o mie de rezerviști din Forțele Aeriene și-au anunțat încetarea serviciului

1.142 de rezerviști au trimis astăzi (vineri) o scrisoare membrilor Knesset în care au anunțat că dacă legislația va continua, vor înceta voluntariatul.

Semnatarii au cerut reînnoirea dialogului și ajungerea la un acord larg asupra reformei. Printre expeditori: 235 de piloți de vânătoare, 173 de operatori de avioane și 80 de luptători din grupul 669 de vânători.
Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a fost informat cu privire la situație de către șeful Statului Major și comandantul Forțelor Aeriene.
Este vorba despre un număr semnificativ de piloți din armata israeliană, în timp ce refuzul de a servi crește pe zi ce trece.
300 de medici rezerviști din armată au avertizat că nu își vor mai îndeplini sarcinile de voluntariat.
Marți, peste 160 de rezerviști care ocupă poziții cheie în forțele aeriene israeliene au publicat o scrisoare în care au declarat că își suspendă serviciul voluntar de rezervă până când guvernul va avansa în procesul legislativ de reformare a sistemului judiciar.
Într-un scurt discurs rostit joi seara, premierul israelian a reafirmat menținerea reformei judiciare și a denunțat pericolul pe care îl reprezintă pentru democrație insubordonarea militară.
De asemenea, el a declarat că ușa sa rămâne „deschisă” pentru negocieri cu opoziția, după ce o comisie parlamentară a adoptat o măsură cheie a proiectului.
În același timp, mii de manifestanți au continuat să protesteze joi seară la intersecțiile din mai multe orașe din țară, în timp ce alte sute de persoane se îndreaptă spre Ierusalim în această vineri.
Marșul de 70 de kilometri urmează să se încheie sâmbătă în fața Knessetului (Parlamentul israelian).
La începutul acestei săptămâni, premierul a subliniat că „incitarea și refuzul de a servi în armată pun în pericol securitatea tuturor cetățenilor Israelului”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: