ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZINORIENTUL MIJLOCIU

Mahmoud Abbas, în Egipt pentru o reuniune a facțiunilor palestiniene

Președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, a sosit sâmbătă la Al-Alamein, în Egipt, pentru a participa astăzi, duminică, la o reuniune a facțiunilor palestiniene.
Abbas se va „întâlni cu omologul său egiptean, președintele Abdel Fattah al-Sissi” și „va prezida reuniunea” liderilor facțiunilor palestiniene, a relatat agenția oficială de presă palestiniană Wafa. Liderul Hamas, Ismail Haniyeh, a sosit sâmbătă dimineață în Egipt în fruntea unei delegații a mișcării sale islamiste, care controlează Fâșia Gaza.
Jihadul Islamic a anunțat într-un comunicat că boicotează reuniunea pentru a protesta față de detenția unora dintre membrii săi și a celor din alte facțiuni în închisorile Autorității Palestiniene din Cisiordania.
Cele două partide palestiniene principale, Fatah al lui Mahmoud Abbas și Hamas, sunt în conflict de la alegerile din 2006, câștigate de Hamas.
Obiectivul întâlnirii este de a „conveni asupra unui plan național pentru a face față practicilor extremiste și agresiunii” Israelului, pentru a „pune capăt divizării în vederea formării unui guvern palestinian unificat și a organizării de alegeri prezidențiale și legislative”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: