ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

LUMEA ARABĂMAGAZINORIENTUL MIJLOCIU

Riad: Excluzând Rusia, Arabia Saudită va găzdui ample discuții despre Ucraina la începutul lunii viitoare

Arabia Saudită va găzdui în luna august discuții despre Ucraina, invitând state occidentale, Ucraina și țări importante în curs de dezvoltare, inclusiv India și Brazilia, a relatat Wall Street Journal.

Reuniunea ar urma să aducă la Jeddah, pe 5 și 6 august, oficiali de rang înalt din până la 30 de țări, inclusiv Indonezia, Egipt, Mexic, Chile și Zambia, potrivit raportului, citând diplomați implicați în discuții.
Oficialii ucraineni și occidentali speră că discuțiile, care exclud Rusia, pot duce la susținerea internațională a termenilor de pace care să favorizeze Ucraina, a precizat raportul.
Reacționând sâmbătă seara la inițiativa saudită, președintele rus Vladimir Putin a declarat într-o conferință de presă că nu respinge posibilitatea unor discuții despre Ucraina și că inițiativele de pace africane și chineze ar putea servi drept bază pentru discuții. Cu toate acestea, el a subliniat că o încetare a focului „ar fi dificil de pus în aplicare” în contextul contraofensivei ucrainene. El a precizat că, din 4 iunie, armata ucraineană a pierdut 415 tancuri și 1.300 de vehicule blindate. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: