ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMAGAZIN

Premierul israelian declară pentru Bloomberg că reforma judiciară se apropie de final / Netanyahu nu intenționează să continue întreaga reformă judiciară planificată inițial de guvern

Intervievat de site-ul american de știri financiare Bloomberg, primul ministru israelian Benjamin Netanyahu a vorbit despre intențiile sale în ceea ce privește următoarea etapă a reformei judiciare în Israel.
El a indicat că următorul și ultimul său obiectiv ar fi să promoveze o schimbare în componența comisiei care selectează judecătorii, iar apoi capitolul reformei ar fi închis definitiv.
Premierul israelian a confirmat astfel că nu intenționează să continue întreaga reformă judiciară planificată inițial de guvernul său. „Asta este ceea ce rămâne de făcut, nu cred că trebuie să legiferăm și alte lucruri”, a declarat el.
Așa cum subliniase anterior în fața altor medii americane, Benjamin Netanyahu a declarat că dorește să „evite extremismul”.
„Între cea mai militantă instanță de pe planetă și un legislativ capabil să anuleze orice decizie luată de sistemul judiciar, trebuie să existe un echilibru. Este ceea ce încercăm să restabilim”, a declarat el, înainte de a adăuga: „Sper că nu vom cădea într-o criză constituțională. Cred că acest lucru nu se va întâmpla și că există o modalitate de a ajunge la un compromis corect”.
În acest interviu acordat unui important organ de presă financiar, premierul israelian a încercat, de asemenea, să transmită un mesaj liniștitor în contextul turbulențelor economice care afectează Israelul.
În special, liderul Likud a subliniat că Israelul „nu a fost suficient de apreciat”: „Trebuie să investiți în Israel. A plasa bani în această țară este o investiție inteligentă”, a spus el.
De la bulversarea politică și socială din Israel provocată de reforma judiciară, Benjamin Netanyahu și-a făcut un obicei din a se exprima în presa străină, în special în cea americană.
Această strategie a fost criticată de mulți, care subliniază că, în momente de criză, șeful guvernului ar trebui să se adreseze cu prioritate israelienilor prin intermediul presei din țară. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: