ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZINORIENTUL MIJLOCIU

Siria: Patru soldați uciși în atacuri aeriene atribuite Israelului

Patru soldați sirieni au fost uciși și alți patru au fost răniți luni în zori, în atacuri aeriene atribuite Israelului, la periferia Damascului, a anunțat presa de stat, citând o sursă militară.
„La ora 2.20 dimineața, inamicul israelian a efectuat un atac aerian de pe Podișul Golan, vizând zone de la periferia Damascului”, a relatat agenția de presă Sana.
Patru soldați au fost uciși și alți patru au fost răniți, iar atacul a provocat, de asemenea, pagube materiale, a declarat Sana, adăugând că apărarea aeriană siriană a interceptat unele dintre rachete.
De la începutul războiului din Siria, în 2011, sute de lovituri aeriene atribuite Israelului au vizat poziții ale regimului sirian, precum și forțe iraniene și gruparea teroristă Hezbollah.
Încă de la începutul conflictului, Teheranul a trimis personal militar, prezentat ca fiind consilieri, pentru a sprijini armata siriană. Mai mulți dintre aceștia au fost uciși în aceste lovituri. Israelul comentează rareori aceste bombardamente de la caz la caz, dar susține că vrea să împiedice Iranul să se impună la granițele sale.
La 19 iulie, trei luptători pro-regim au fost uciși și patru răniți în lovituri nocturne împotriva pozițiilor armatei și a grupurilor pro-iraniene din apropierea Damascului.
La începutul lunii iulie, Israelul a vizat, de asemenea, locații ale Hezbollah și depozite de muniții la periferia nord-estică a centrului orașului Homs, ucigând un membru al Gărzilor Revoluționare Islamice, armata ideologică a Republicii Islamice Iran, și rănind alți patru.
Israelul a vizat, de asemenea, o bază de apărare aeriană din provincia de coastă Tartous, potrivit aceleiași surse. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: