ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA DE AZIMAGAZIN

SUA: Un curs de la Princeton preia o carte care acuză Tsahal că recoltează organe de la palestinieni

Un curs de la prestigioasa Universitate Princeton (foto) din Statele Unite a inclus în programa sa o carte controversată în care se afirmă că armata israeliană a recoltat organe de la palestinieni, a relatat site-ul de știri israelian Ynet.
Cartea, intitulată „The Healing Humanities: The Right to Maim” de Jasbir Puar, va fi studiată în cadrul cursului din semestrul de toamnă intitulat „Decolonizing Trauma Studies from the Global South”.
În rezumatul cărții se afirmă că Israelul „își completează dreptul de a ucide cu dreptul de a mutila”.
Jasbir Puar, profesor și director al studiilor de gen și de femei la Universitatea Rutgers, este un critic consecvent al Israelului, acuzându-l de purificarea etnică a palestinienilor.
Cartea sa, publicată în urmă cu șase ani, a stârnit deja controverse. Ea a susținut chiar că presupusa recoltare de organe era folosită de armata israeliană pentru „cercetare științifică”.
Noul curs a fost aprobat de facultatea departamentului de studii din Orientul Apropiat al universității, dar unii academicieni și-au exprimat nemulțumirea față de conținutul său. Potrivit Ynet, acești critici au considerat că acest curs nu oferăt „nicio valoare educațională”.
Anul trecut, organizația non-partizană StopAntisemitism a acordat Princeton o notă „B-” în clasamentul universităților americane, măsurând climatul antisemit din campus.
Potrivit organizației, „studenții evrei nu au întotdeauna încredere că administrația îi va ține în siguranță și, deși majoritatea celor chestionați au simțit că pot vorbi deschis despre identitatea lor evreiască, nu s-au simțit în largul lor exprimându-și sprijinul pentru Israel”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: