ISRAELLUMEA ARABĂLUMEA DE AZIMAGAZINORIENTUL MIJLOCIU

Normalizare între Ierusalim și Riad: Ministrul israelian Ron Dermer la Washington săptămâna viitoare

Ministrul israelian al afacerilor strategice, Ron Dermer (foto), se va deplasa săptămâna viitoare la Washington, la cererea premierului Benjamin Netanyahu, pentru discuții la Casa Albă.

Călătoria face parte din eforturile diplomatice ale administrației Biden pentru a obține un acord cu Arabia Saudită care să includă normalizarea cu Israelul, au declarat trei înalți oficiali israelieni și americani pentru site-ul Walla.
Oficiali americani de rang înalt au declarat că administrația Biden urmărește să finalizeze inițiativa cu Arabia Saudită până la sfârșitul anului sau în primul trimestru al anului 2024, înainte ca, campania electorală prezidențială să prevaleze complet asupra agendei candidatului democrat.
Potrivit Walla, Ron Dermer este așteptat să se întâlnească cu consilierul pentru securitate națională Jake Sullivan, cu consilierul principal al lui Biden pentru Orientul Mijlociu, Brett McGurk, și cu consilierul prezidențial pentru energie Amos Hochstein.
Sullivan, McGarrack și Hochstein sunt persoanele-cheie din administrația americană care conduc inițiativa lui Biden cu Arabia Saudită. Cei trei bărbați au vizitat Arabia Saudită de două ori în ultimele săptămâni.
Discuțiile lui Dermer cu înalți oficiali de la Casa Albă se vor concentra, de asemenea, pe negocierile dintre SUA și Arabia Saudită cu privire la un acord privind un program nuclear civil care va include îmbogățirea uraniului pe teritoriul saudit.
Mai mulți foști oficiali de rang înalt și actualul lider al opoziției, Yair Lapid, și-au exprimat rezervele puternice în mod public și în conversații cu ușile închise cu privire la un astfel de acord, care ar putea afecta interesele de securitate israeliene. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: