ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMAGAZIN

Israel: Discriminare în transportul public / Premierul Netanyahu: „Israelul este o țară liberă” (Text, Audio)

Ascultă știrea

 

Primul ministru israelian Benjamin Netanyahu a reacționat la o serie de incidente în care femei laice au fost discriminate în ultimele zile de șoferi de autobuz sau pasageri haredi (ultraortodocși).

„Statul Israel este o țară liberă în care nimeni nu va dicta unde să stai”, a declarat premierul
Duminică, unui grup de adolescente i s-a spus să se „acopere” și să se mute în partea din spate a unui autobuz din orașul Ashdod, deoarece purtau haine care le arătau brațele și picioarele.
„Am fost șocate”, au declarat fetele după incident.
„Toată lumea s-a uitat în altă parte. În autobuz se aflau doar oameni haredi, iar aceștia nu au reacționat. Ne-am simțit neputincioase și umilite”, au spus ele.
Nu mai puțin de trei incidente de acest gen au fost înregistrate duminică, potrivit Jerusalem Post.
Săptămâna trecută, două femei au fost vizate într-un autobuz cu destinația Marea Moartă de bărbați haredi care le-au reproșat că nu sunt îmbrăcate modest. Potrivit canalului TV Kan, șoferul le-a spus o singură dată să le lase în pace pe femei înainte de a continua călătoria.
La sfârșitul lunii iulie, un șofer de autobuz din stațiunea balneară Eilat a refuzat să continue să conducă pentru că o femeie care purta un maiou fără mâneci s-a urcat în autobuz. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: