03/10/2023
ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZINORIENTUL MIJLOCIU

Cisiordania: Armata israeliană a dezmembrat un depozit de explozibili gata de utilizare ((Text, Audio)

Ascultă știrea

 

Armata israeliană și poliția de frontieră au dezmembrat un laborator și un depozit de explozibili în tabăra Balata din Cisiordania, care conținea 15 dispozitive explozive gata de utilizare.

Armata israeliană a detonat echipamentele, care fuseseră plasate pe drumul de intrare în tabără.
Suspecții palestinieni au tras apoi focuri de armă și au aruncat cu dispozitive explozive și pietre asupra soldaților, care au ripostat. Nu au fost raportate răniri în rândul soldaților.
În plus, o tentativă de atac împotriva soldaților a avut loc în Hawara, în apropiere de Shem.
Teroriști palestinieni au tras asupra unui punct de control al armatei israeliene în apropiere de Shem, fără a provoca răniți.
Soldații au ripostat cu focuri de armă asupra teroriștilor aflați într-o mașină, iar unul dintre atacatori a fost rănit, în timp ce un altul a fost arestat, a raportat armata israeliană.

Din mașina lor au fost confiscate dispozitive explozive improvizate, o grenadă, o cantitate mare de muniție și echipament militar. Ceilalți teroriști au fugit.


În același timp, sute de credincioși evrei au intrat în incinta mormântului lui Iosif din Shem, sub paza armatei israeliene.
În zonă au izbucnit ciocniri între revoltații palestinieni și forțele israeliene, palestinienii aruncând anvelope arse, trăgând și aruncând explozibili.
Semiluna Roșie palestiniană a raportat că opt palestinieni au fost răniți de focuri de armă, dintre care unul în stare foarte gravă, și că alți 85 au fost răniți de gaze lacrimogene.(Anima Nwews)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: