03/10/2023
ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZIN

Israel: Tată și fiu uciși într-un atentat terorist / Premierul Netaniahu a transmis condoleanțe familiei victimelor (Text, Audio)

Ascultă știrea

 

Doi israelieni au fost împușcați mortal sâmbătă în orașul Hawara din Cisiordania. Atacul a avut loc în interiorul unei spălătorii auto din orașul Shem, situat în sudul țării.

MADA (Magen David Adom), echivalentul israelian al Crucii Roșii, a declarat că a primit un raport cu privire la doi răniți prin împușcare în apropiere de Hawara.
Potrivit comunicatului, medicii și paramedicii MADA, în cooperare cu o forță medicală a armatei israeliene, au oferit tratament medical, încercând să resusciteze doi bărbați în vârstă de 60 de ani și respectiv de 30 de ani.
Cei doi bărbați au fost declarați morți câteva minute mai târziu.
Hawara a fost scena violențelor și atacurilor din Cisiordania timp de mai multe săptămâni. Artera principală care traversează orașul este folosită în mod regulat de israelienii care călătoresc spre și dinspre așezările evreiești.
Importante forțe ale armatei israeliene au fost trimise pentru a urmări vehiculul teroriștilor. Soldații au blocat intersecțiile cheie din zonăa.
Potrivit unor surse palestiniene, armata israeliană a intrat, de asemenea, în satul palestinian Orif, la sud de Shem.
Prim-ministrul Benjyamin Netaniahu a spus în această seară (sâmbătă) ca răspuns la atacul de la Hawara: „Transmit condoleanțe familiei celor doi uciși, tată și fiu, ale căror vieți au fost întrerupte într-un mod atât de crud și criminal în timpul Șabatului. Forțele de securitate lucrează în a doua zi a lunii martie pentru a-l găsi pe ucigaș și a-l aduce în fața justiției, așa cum am făcut cu toți ucigașii de până acum”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: