ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

LUMEA DE AZIMAGAZINRELIGIE

Ucraina: Peste 30.000 de religioși evrei în septembrie în Uman, primarul orașului avertizează că nu sunt suficiente adăposturi (Text, Audio)

Ascultă știrea

 

Potrivit unei estimări a Serviciului de Stat ucrainean pentru Etnopolitică și Libertate de Conștiință, peste 30.000 de ultrareligioși evrei intenționează să vină la Uman în septembrie pentru Rosh Hashanah. Primarul din Uman a declarat că este imposibil să protejeze atât de mulți oameni de bombardamentele rusești.

„În pofida recomandărilor persistente adresate pelerinilor de a se abține pe cât posibil să călătorească la Uman, având în vedere războiul, bombardamentele masive regulate asupra țării noastre și posibilele provocări din partea Rusiei, ultrareligioșii evrei consideră această călătorie ca fiind datoria lor religioasă. În mod firesc, sosirea unui număr atât de mare de pelerini într-o țară aflată în război necesită măsuri serioase de securitate, logistice, sanitare și de altă natură din partea organismelor de stat”, au precizat oficialii ucraineni într-un comunicat publicat sâmbătă.
Primarul orașului Uman, Irina Pletneva, a subliniat că este practic imposibil să se asigure adăpost împotriva bombardamentelor pentru un număr atât de mare de persoane, care sunt concentrate într-o zonă relativ mică. Numai în luna aprilie a acestui an, 23 de locuitori din Uman au fost uciși de o rachetă rusească.
Cu toate acestea, este puțin probabil ca acest lucru să-i oprească pe pelerini. Anul trecut, după toate îndemnurile din partea Israelului și Ucrainei, aceștia au spus că, oricum există un război constant în Israel, prin urmare, sunt deja obișnuiți cu el și nu se tem. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: