03/10/2023
ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZIN

Patru arabi israelieni arestați pentru presupuse legături cu Hezbollah și trafic de arme (Text, Audio)

Ascultă știrea

 

Serviciul de securitate internă al Israelului, Shin Bet, a anunțat joi arestarea luna trecută a patru cetățeni arabi israelieni pentru presupuse legături cu gruparea teroristă libaneză Hezbollah.

Bărbații sunt, de asemenea, suspectați că sunt implicați în contrabanda cu muniții și droguri în Israel.
Trei dintre suspecți, identificați ca fiind Jalal Khursa, în vârstă de 28 de ani, Ahmed Issa, în vârstă de 30 de ani, și Muhammed Issa, în vârstă de 39 de ani, sunt din orașul arab Kafr Qasim.
Ei sunt acuzați că au introdus ilegal în Israel „un număr mare de arme de calitate”.
Printre obiectele confiscate, agenția a raportat prezența a două dispozitive explozive fabricate în Iran.
Într-un alt raid efectuat la Lod, în centrul țării, un al patrulea suspect arestat, Nuh Assam, în vârstă de 30 de ani, este acuzat că a planificat un atentat cu bombă folosind un dispozitiv exploziv similar, în cadrul activităților sale infracționale.
„Ancheta Shin Bet a dezvăluit că gruparea teroristă Hezbollah era angajată în recrutarea și operarea unei infrastructuri de contrabandă în Israel în scopul distribuirii de arme ilegale neobișnuite către diverse părți, inclusiv elemente criminale”, a declarat un oficial Shin Bet.
Același oficial a mai subliniat: „Acest caz ilustrează încă o dată eforturile elementelor teroriste din Hezbollah și Iran de a exploata cetățenii arabi din Israel pentru activități teroriste împotriva statului.”
El a adăugat că „linia de demarcație dintre terorism și activitatea criminală este extrem de subțire”.
Operațiunea care a dus la arestarea lor a fost efectuată în comun de către Shin Bet, armata israeliană și poliție. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: