ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMAGAZIN

Școala de medicină din Tel Aviv va veni în sprijinul studenților din comunitățile subreprezentate (Text, Audio)

Ascultă știrea

 

Directorul școlii de medicină a Universității din Tel Aviv, profesorul Ido Wolf, a anunțat o inițiativă privind creșterea diversității în cadrul instituției.

„Suntem convinși că, candidații din aceste grupuri subreprezentate pot nu numai să reușească la studii, ci și să devină medici excelenți”, a declarat el. Măsurile de admitere adaptate vor viza în principal testele non-cognitive, la care aceste grupuri au în general rezultate mai slabe, a precizat Wolf.
Din toamna anului viitor, universitatea va aloca 10% din locurile din primul an la programul său de șase ani de medicină, studenților din comunitățile subreprezentate.
Printre aceste grupuri se numără evreii ultraortodocși, israelienii de origine etiopiană și studenții talentați din regiunile periferice ale țării, atât din nord, cât și din sud.
Aceste regiuni sunt adesea considerate a fi zone defavorizate din punct de vedere social și economic.
În total, 12 elevi vor beneficia de această inițiativă.
În cazul în care nu se ocupă toate locurile dintr-un anumit grup, acestea vor fi oferite candidaților din alte grupuri subreprezentate.
Politica de admitere va fi, de asemenea, adaptată pentru acești studenți, în special în ceea ce privește criteriile non-cognitive și testele de personalitate. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: