ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZINORIENTUL MIJLOCIU

Scandal diplomatic în urma întâlnirii Israel – Libia: Ministrul Ministrul Najla al-Mangush a fost demisă (Text, Audio)

Ascultă știrea

 

Ministrul libian de externe, Najla al-Mangush, a fost demisă luni, după ce o întâlnire între ea și ministrul israelian de externe, Eli Cohen, a fost dezvăluită.

Luni, biroul ministrului libian de externe, acum exilată din țara sa, a declarat că întâlnirea a fost aprobată de premierul libian Abdel Hamid Dbeibah. Potrivit acesteia, Dbeibah i-a cerut să emită o declarație în care să precizeze că întâlnirea cu Cohen a fost accidentală, „pentru a evita o situație jenantă”.
Însă, la scurt timp după ce întâlnirea a fost dezvăluită, al-Mangush a fost suspendată și supusă unei „anchete administrative” de către o comisie prezidată de ministrul Justiției, a anunțat guvernul într-un comunicat.
Libia, care a fost scufundată în haos de la căderea regimului lui Muammar Gaddafi în 2011, nu întreține relații diplomatice cu Israelul.
În urma anunțului israelian privind întâlnirea, Consiliul Prezidențial libian, un organism cu anumite puteri executive, a cerut „clarificări” din partea guvernului, potrivit canalului de televiziune libian al-Ahrar, citând corespondența confirmată de purtătoarea de cuvânt a consiliului, Najwa Wheba. Pentru consiliu, „acest lucru nu reflectă politica externă a statului libian, nu reprezintă constantele naționale libiene și este considerat o încălcare a legilor libiene care incriminează normalizarea cu entitatea sionistă”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: