03/10/2023
EVITA ȘTIRUISRAELLUMEA DE AZIMAGAZINSPORT

Mândrie pentru sportul israelian (Text, Audio, Video)

Ascultă știrea

Evita Știru

 

Corespondentul Anima News, Evita Știru, transmite: În luna august, bogată în prestigioase evenimente sportive de mare amploare, sportul israelian
a obținut câteva rezultate istorice care îl fixează tot mai sus pe scena sportului mondial.

Astfel, între 22 și 27 august a avut loc, în frumosul oraș spaniol Valencia, Campionatul Mondial de Gimnastică Ritmică.
Gimnastica ritmică, una din ramurile gimnasticii este sport olimpic exclusiv feminin. Gimnastele execută exerciții, în sunetele muzicii, exerciții care combină baletul, acrobația și dansul și în care se folosesc mingea, panglica, cercul și o pereche de măciuci.
Competiția cuprinde probe individuale și în grup.
Selecționata de gimnastică ritmică a Israelului, formată din 6 tinere și foarte talentate gimnaste a câștigat medalia de aur la proba „all around”, rezultat istoric, rezultat în premieră.

 

Gimnastele israeliene au obținut de-a lungul anilor, rezultate remarcabile la probele individuale, dar niciodată reprezentativa țării noastre nu a fost încununată cu medalia de aur la Campionatul Mondial, devenind campioana lumii la proba respectivă.
Sportivele israeliene, care au muncit greu sub îndrumarea unei echipe de antrenoare în frunte cu Ayelet Zussman, și din care face parte și Linoy Ashram campioană olimpică 2020, au urcat din nou pe podium cu medalia de aur la exercițiul combinat – 3 panglici, 2 mingi.
La exercițiile individuale, Daria Atamanov, campioana Europei 2022 la proba individual compus a câștigat medalia de bronz la aceeași probă.
Campionatul Mondial de Gimnastică Ritmică, Valencia 2023, a decorat palmaresul sportului alb-albastru cu încă 3 medalii – performanță
excelentă.
Tot în caniculara lună august 2023, Budapesta a găzduit Campionatul Mondial de Atletism, în perioada 19-27 august. Au participat 2100 atleți din 202 țări, care au evoluat pe un stadion nounouț, cu o capacitate de 40 000 de locuri, amplasat pe malul Dunării.
Festivitatea de premiere nu a a vut loc pe stadion ci în „Piața Medaliilor”, spațiu special amenajat.
A fost prima ediție a regalului de atletism când antrenorii au primit aceeași medalie ca și sportivii pa care i-au antrenat.
Delegația israeliană a cuprins 6 sportivi – 4 bărbață și 2 femei și nu a revenit în țară cu mâinile goale.
Maratonistul Manu Teferi – 31 de ani, născut în Etiopia, a avut o prestație excepțională și a cucerit medalia de argint la maraton, cu timpul de 2h.09 min.12 sec.


Atletul israelian a căzut la 10 km înainte de linia de sosire, dar și-a revenit, a depâșit pe concurentul său, tot etiopean, în cursa pentru titlul de vice-campion al lumii la maraton.
România a fost reprezentată de 16 atleți: 7 la masculin, 9 la feminin.
Alina Rotaru-Kottmann a cucerit medalia de bronz la săritura în lungime.

Fotbalistul israelian Daniel Peretz la Bayern München

Ultimul eveniment deosebit al lunii august , din sportul israelian, dar nu cel din urmă, este transferul fotbalistului Daniel Peretz de la Maccabi Tel Aviv la Bayern München, unde a semnat pentru 5 ani.


Peretz a jucat ca portar, din 2019 până în 2023 la Maccabi Tel Aviv, dar s-a
remarcat la Campionatul European U21 din iunie-iulie 2023.
El este primul fotbalist israelian care ajunge la prestigioasa echipă bavareză, una din cele 5 mari echipe din lume.
Bayern München este veșnica campioană a Germaniei (33 de campionate câștigate, ultimele 11 consecutiv), de 6 ori campioana Europei și deținătoare a altor numeroase titluri. Este poreclită „Fotbal Club Hollywood”, datorită starurilor care au jucat și care joacă în prezent în lot. De exemplu: legendarul fotbalist Franz Beckenbauer, „Der Keiser”, a evoluat 13 ani pentru echipă
(1964-1977) și a fost președintele clubului (1994-2002).
Daniel Peretz a sosit în Germania însoțit de prietena sa Noa Kirel, vestită cântăreață, clasificată pe locul 3 la concursul Eurovision 2023.

 

Ambii s-au bucurat de o primire călduroasă, ca niște adevărate stele.
Ce va aduce viitorul în cariera lui Daniel în Germania nu se știe. Va fi urmașul celebrului portar al bavarezilor, Manuel Neuer? Poate da, poate nu.
Deocamdată, doi tineri evrei, israelieni, frumoși și faimoși au fost întâmpinați în Germania cu toate onorurile. Orice comentariu este de prisos. (Evita Știru, Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: