ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMAGAZINMEDICINĂ / ȘTIINȚĂ

Studiu israelian: Efortul de echipă în sport afectează performanța individuală (Text, Audio)

Ascultă știrea

 

Evita Știru

Corespondentul Anima News, Evita Știru, transmite: Cercetătorii de la Universitatea Ben-Gurion din Negev (Israel) au descoperit recent că eforturile colegilor de echipă în sport sunt corelate între ele și au un impact direct asupra performanțelor individuale.

Echipa de cercetare a analizat ligile profesioniste de fotbal din Israel în 2017 și 2018 pentru a măsura modul în care eforturile coechipierilor se afectează reciproc în timpul introducerii inițiale pe teren.
Cercetătorii au descoperit că efortul ridicat al colegilor afectează pozitiv efortul individual, în timp ce un jucător obosit din echipă poate scădea potențial energia colegilor săi.
Printre aspectele care au fost analizate se numără distanța de alergare a jucătorilor, numărul de sprinturi și înlocuirile de jucători pe parcursul fiecărui meci. Cercetătorii au reușit să demonstreze că distanța de alergare a fiecărui jucător într-o anumită secțiune a jocului se modifică atunci când acesta joacă alături de coechipieri care, de obicei, depun mai mult efort.
În plus, studiul a reușit să demonstreze că, în cazul în care un jucător obosit este înlocuit, primele cinci minute pe teren ale jucătorului care intră au un impact semnificativ asupra efortului general al echipei, datorită fluxului proaspăt de energie.
Cercetătorii consideră că rezultatele ar putea fi aplicate și în alte industrii, cum ar fi cercetare și dezvoltare, litigii în instanță, grupuri de lobby politic și divizii de marketing. Aceste grupuri se caracterizează, de asemenea, prin niveluri ridicate de colaborare și efort profesional într-un mediu competitiv.
Cercetarea a fost condusă de Naomi Gershoni și de profesorul Danny Cohen-Zada de la Departamentul de Economie al Universității Ben-Gurion, precum și de fostul masterand Itai Dayag.
Rezultatele au fost publicate recent în revista Management Science.
Cercetătorii au scris că studiul ar putea fi aplicat în „mediile în care efortul este puternic legat de performanța grupului, când performanța individuală este dificil de cuantificat sau când măsurile comune de performanță individuală sunt irelevante pentru părți mari ale echipei”.
„Constatările noastre sugerează că legăturile și obligațiile sociale pot contribui la efectele pozitive ale colegilor în ceea ce privește efortul și indică de ce poate fi benefic pentru organizații să încurajeze interacțiunea socială între colegii de muncă și să investească în activități care ajută la forjarea spiritului de echipă”, au adăugat ei.
Rezumatul lucrării susține că aceste constatări „evidențiază faptul că efortul joacă un rol important în producția de echipă și că, chiar și o schimbare în efortul unui singur lucrător, poate influența substanțial efortul echipei și, prin urmare, performanța. Mai mult, prezentăm dovezi sugestive că considerentele comportamentale sunt un mecanism relevant pentru crearea efectelor de egalitate chiar și în echipele de lucrători cu înaltă calificare”. (Evita Știru, Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: