ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMAGAZIN

Israel/Reformă judiciară: Posibilă criză constituțională fără precedent (Text, Audio)

Ascultă știrea

 

Consilierul juridic al guvernului, Gali Baharav-Miara (foto), a recomandat duminică Înaltei Curți să anuleze eliminarea clauzei de rezonabilitate, votată de majoritate în cadrul reformei judiciare.

„Având în vedere prejudiciul semnificativ cauzat publicului de acest amendament și consecințele sale asupra separației puterilor și a drepturilor individului, precum și faptul că acest amendament subminează grav fundamentele sistemului democratic, consider că ar trebui să fie declarat nul și neavenit”, a anunțat Gali Baharav-Miara într-un comunicat, prima opinie care însoțește numeroasele petiții depuse la instanța supremă pentru anularea textului.
În urma votului din iulie, judecătorilor Curții Supreme le este interzis să folosească conceptul juridic de „rezonabilitate” a legilor pentru a invalida deciziile luate de guvern.
Dacă Înalta Curte, care urmează să se pronunțe în scurt timp asupra petițiilor împotriva acestui amendament, va decide în cele din urmă să anuleze decizia guvernului, țara s-ar putea trezi cufundată într-o criză constituțională fără precedent. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: