03/10/2023
ISRAELLUMEA DE AZIMAGAZIN

Cipru: Șase israelieni arestați în cazul unui alt presupus viol în grup / Premierul israelian se află în vizită în Cipru (Text, Audio)

Ascultă știrea

 

Șase cetățeni israelieni au fost arestați în Cipru, fiind suspectați de violarea unei turiste britanice, a anunțat luni Ministerul israelian de Externe, în cadrul unei noi acuzații de infracțiuni sexuale în grup comise de israelieni împotriva unui cetățean britanic în această țară insulară.

Ministerul israelian de Externe a precizat că se află în contact cu familiile suspecților.
Vestea vine în contextul în care premierul Benjamin Netanyahu efectuează o importantă vizită diplomatică în Cipru.
Directorul executiv al Asociației Centrelor de Criză pentru Viol din Israel, Orit Sulitzeanu, a declarat că știrea despre incidentul suspectat face parte dintr-o serie de cazuri de abuz sexual în grup, care implică adesea filmarea evenimentului.
„Acest caz este un avertisment pentru societatea israeliană, deoarece nu este un caz izolat, ci mai degrabă un fenomen periculos de abuz sexual în grup se dezvoltă aici ca parte a culturii de recreere în străinătate, așa cum s-a întâmplat în 2019 în Ayia Napa, în urmă cu aproximativ o lună în Rodos și în 2019 în Creta”, a spus Sulitzeanu. „Sistemul educațional din Israel are un rol esențial în educarea tinerilor pentru o sexualitate sănătoasă și prevenirea răului sexual, pentru a discuta despre ceea ce constituie consimțământul și, bineînțeles, despre problema fotografierii și distribuirii de videoclipuri, care constituie o infracțiune penală.”
O britanică în vârstă de 19 ani a afirmat în 2019 că a fost violată în grup de aproximativ 12 adolescenți israelieni în Ayia Napa. Ea a depus o plângere la poliția cipriotă, dar ulterior și-a retras declarația și a fost acuzată de depunerea unei plângeri false. Ea a afirmat că a fost presată să își retragă plângerea.
Femeia a fost condamnată la patru luni de închisoare în 2020, dar condamnarea a fost ca și anulată în 2022. Nicio anchetă nu a fost deschisă în acest caz, iar în acel an a anunțat că va sesiza Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) în cazul Ciprului. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: