03/10/2023
ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZINTerorism

Israelul se așteaptă la o creștere a atacurilor teroriste în apropierea sărbătorilor evreiești (Text, Audio)

Ascultă știrea

 

Forțele de securitate israeliene se pregătesc pentru o creștere a tensiunilor în diferite părți ale țării, în special în perioada premergătoare sărbătorii evreiești care începe în seara zilei de 15 septembrie, a relatat Kan 11.

Această preocupare apare în contextul atacurilor recente din Cisiordania și al apelurilor din Liban și Gaza pentru mai multe atacuri teroriste în Israel.
Armata israeliană a indicat că își va intensifica operațiunile în Cisiordania, având în vedere aceste îngrijorări. Oficiali de securitate de rang înalt insistă că apărarea este prioritatea numărul unu, chiar dacă acest lucru înseamnă compromiterea activităților de antrenament.
Până în prezent, există 21 de batalioane desfășurate în Cisiordania, de două ori mai multe decât înainte de recentul val de atacuri teroriste.
Pentru a ajunge la aceste numere, armata a trebuit să reducă anumite sesiuni de pregătire și antrenament.
Joi, soldatul Maxim Moltchanov a fost ucis într-un atac terorist cu o mașină-berbec la un punct de control de lângă Modiin. Alți trei soldați și doi civili au fost, de asemenea, răniți în atac.
În noaptea precedentă, o explozie în Nablus a rănit un ofițer și alți trei soldați.
Surse palestiniene au dezvăluit că, în urma escaladării violențelor din Cisiordania, Hamas se teme că oficialii israelieni ar putea decide să efectueze eliminări țintite ale unor lideri de rang înalt ai grupării teroriste cu sediul în Fâșia Gaza.
Această îngrijorare a fost exacerbată în această săptămână de comentariile făcute de prim-ministrul Benjamin Netanyahu, care a sugerat că mai mulți oficiali de rang înalt ar putea fi vizați. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: